Rigtig mange privatpersoner oplever fra tid til anden at have udfordringer med økonomien; manglende job, sygdom, pludselige store udgifter eller andre uforudsete hændelser i livet kan gøre, at ens økonomiske situation ændres markant.
Hos Collectia hjælper vi hver eneste dag rigtig mange ud af deres gæld ved professionelt at guide og vejlede til, hvordan økonomi og gæld afvikles og struktureres på en god og fornuftig måde.
Vi er et inkassofirma med mange års erfaring i at sikre gode forhold for vores klienter og deres kunder, der har et udestående.
I denne artikel får du vores 5 bedste råd til at få bedre styr på privatøkonomien.
Få overblikket over din økonomiske situation; gæld, kreditorer, udgifter, indtægter. Det kan lyde enkelt, men er det for rigtig mange desværre ikke.
Til at få styr på sin privatøkonomi er det vigtigt at skabe et overblik ved hjælp af et budget. Start med at liste alle dine indtægter, udgifter og lån op – vi anbefaler eksempelvis Excel – her kan nemt og hurtigt rettes, slettes og tilføjes flere punkter undervejs.
Når du har fået overblikket over din økonomi – vil du have overblikket over, om økonomien balancerer – altså om der er flere indtægter end udgifter – eller omvendt.
Hvis der er flere udgifter end indtægter, bør du se på, om der er udgifter, som du kan skære væk eller gøre mindre. Drop måske streamingtjenesterne, find billigere alternativer til fx bolig, mad eller forlystelser.
Du har også mulighed for at geare op; altså at supplere dine indtægter, måske med flere vagter på job, et ekstraarbejde eller lignende.
Ofte vil det være nemmest at skære udgifterne væk – her ser vi, at der ofte er langt flest penge at hente.
Står du i en situation hvor du har misligholdte lån og fakturaer til kreditorer – er det en god ide, at få en afviklingsplan.
Det er for mange en næsten uoverskuelig proces at få etableret en afdragsordning – men prøv alligevel – det kan ofte betale sig. Misligholdte lån og manglende betalte fakturaer har ofte høje renter og udgifter; og de bliver ikke mindre af at de ikke bliver betalt.
Ta’ fat i virksomhederne du skylder penge; bank, långivere, inkassofirmaet og ta’ en dialog – de er ofte mere end villig til at finde en løsning – også selv om det blot er få hundrede kroner om måneden.
Det måske bedste råd for at få styr på din privatøkonomi er; ta’ handling.
Det kan lyde simpelt, men det er ofte det der er sværest, når økonomien og overskud måske ikke er til stede.
Men uanset hvad du gør, er det ikke at tage aktiv handling omkring sin privatøkonomi måske det værste der kan ske. For gør du ikke noget ved din økonomiske situation, vil din gæld og udgifter stige – og det ønsker hverken du, dine långivere, kreditore eller inkassofirmaer.
Ta’ kontakt til dem du skylder penge og kom i dialog – også selv om du måske ikke har penge til at afvikle lige nu. Mange vil have forståelse for, at din økonomiske situation er dårlig lige nu.
Privatøkonomi kan for mange mennesker være et svært emne at håndtere og at snakke om.
Hvis opgaven er for uoverskuelig eller for svær at tage hul på – anbefaler vi til en hver tid, at du søger hjælp til at få rettet op på økonomien; professionelt eller hos venner og familie. Måske skal du blot have hjælp til at sætte et budget op – eller sparring omkring hvem du skal kontakte, og hvornår?
Vi sidder klar til at hjælpe dig mandag-torsdag: kl. 8.00-16.00 og fredag: kl. 8.00-15.30.
Vi har gjort det utroligt nemt at betale sin gæld via MitCollectia. Her skal du blot logge ind via MitID.
Hos Collectia mener vi, at det er op til dig, hvordan din regning skal betales. Vi tilbyder følgende betalingsløsninger.
Læs mere om betalingsløsningerne her.
Hvis du allerede har betalt din regning, men stadig har modtaget et brev fra os, beder vi dig enten logge ind på MitCollectia ved hjælp af dit MitID, eller ringe til os på 77 40 78 80.
Husk venligst at sende en kopi af din indbetalingskvittering fra din bank til vores e-mail: info@collectia.dk. Når vi har modtaget kvitteringen, vil vi straks kontakte kreditor og undersøge sagen nærmere.
Vi er meget kede af, hvis du har modtaget en opkrævning ved en fejl. Vi vil informere kreditor om fejlen og bede dem undersøge, hvor fejlen opstod, så lignende kan undgås i fremtiden. Generelt gør vi alt for at sikre, at vi kun modtager reelle, ubestridte og forfaldne fakturaer fra kreditorer.
Er du uenig i den opkrævning, som du har modtaget? Er du utilfreds med det produkt eller den service, som du har modtaget? Så bør du måske indsende en indsigelse.
Din indsigelse kan gøres både skriftligt og mundtligt. Vi anbefaler, at du gør det skriftligt via MitCollectia for at undgå eventuelle misforståelser. Herefter skal man kunne bevise, om der er hold i den indsendte indsigelse eller ej.
Har du modtaget en betalingspåmindelse, men kan ikke genkende gælden, bedes du kontakte os. Efter vil vi undersøge sagen nærmere straks.
I mange tilfælde er det muligt indgå en afdragsordning, hvor du deler hele beløbet op i flere rater. Fordelen ved en afdragsordning er, at du betaler hele gælden over tid, uden at du sætter din økonomi over styr.
Om afdragsordning er en mulighed afhænger af vores kunde, som du skylder penge til.
Log ind på MitCollectia for at anmode om en afdragsordning.
Har du fået rykkere på regninger, som du ikke har betalt eller reageret på? så kan det være at du har en betalingsanmærkning, dvs. er registreret som dårlig betaler. En betalingsanmærkning registreres i RKI eller andre lignende gældsregistrer, såsom Collectias egen Debitorlisten o.l. Unge under 18 må ikke være registreret med betalingsanmærkninger.
Hvad er konsekvenserne ved at være registreret som dårlig betaler?
At være registreret som dårlig betaler, kan være en hindring for dig, som søger job i virksomheder, der kontrollerer om du er registreret som dårlig betaler. Derudover kan det også have konsekvenser for dig, hvis du vil låne penge eller lave afdragsordninger, f.eks. hvis du skal:
Hvordan kommer man af med en betalingsanmærkning?
Som udgangspunkt skal en betalingsanmærkning fjernes, så snart du har betalt din gæld. Betaler du ikke din gæld, må du være registreret i max 5 år. Udløber din betalingsanmærkning, skal du være opmærksom på, at din gæld stadig består, såfremt den ikke er betalt.