Dårlig og uoverskuelig økonomi er noget, som mange ligger søvnløse over, da det kan fylde meget i hverdagen. Derfor har vi 10 gode råd til dig, som har brug for en bedre og sundere privatøkonomi.
Første skridt på vejen ud af gælden er at tage fat i problemerne. Derfor skal du altid åbne og læse dine breve. Betalingsproblemer forsvinder ikke med rudekuverterne i skraldespanden, se i stedet udfordringerne i øjnene og handl derefter.
Det er vigtigt, at du får skabt et overblik over din økonomi. Hvor meget skylder du, og hvem skylder du penge til? Lav en konkret plan for, hvordan du får afdraget din gæld.
Det kan aldrig betale sig at undgå firmaet, som du skylder penge til. Via konstruktiv dialog kan i sammen finde en overskuelig løsning på tilbagebetaling af din gæld.
Hvis ikke du har mulighed for at betale hele din gæld på en gang, kan du søge om en afdragsordning og betale din gæld af i portioner, hvis din kreditor godkender løsningen.
Det er vigtigt, at du får omlagt dyre forbrugslån med høje renter til billigere lån. Tal med din bank eller långiver om dine muligheder for låneomlægning.
Når du afdrager på din gæld, er du samtidig på vej mod at genoprette en sund økonomi. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tilpasse din livsstil og forbrugsvaner til din økonomiske situation. Afhold dig derfor fra impulskøb, køb på kredit og optag ikke nye lån for at dække gammel gæld.
Tilmeld dine regninger betalingsservice PBS/Nets. På denne måde kan du skabe overblik og lette din økonomistyring. Det er dog dit eget ansvar, at betalingen gennemføres, og du skal derfor altid følge dine kontobevægelser.
Forsøg altid at finde en løsning, inden din inkassosag ender i retten. Ved en retssag vil du skulle betale en lang række yderligere udgifter og omkostninger til advokatbistand.
Forsøg, så vidt det er muligt, at sætte penge til side hver måned til uforudsete udgifter.
Når du afdrager gæld, kræver det overblik, vedholdenhed og hårdt arbejde. Du kommer hurtigere i mål, hvis du supplerer din indkomst med ekstra indtægter og skærer overflødigheder og dyre forbrugsvaner væk.
Vi sidder klar til at hjælpe dig mandag-torsdag: kl. 8.00-16.00 og fredag: kl. 8.00-15.30.
Vi har gjort det utroligt nemt at betale sin gæld via MitCollectia. Her skal du blot logge ind via MitID.
Hos Collectia mener vi, at det er op til dig, hvordan din regning skal betales. Vi tilbyder følgende betalingsløsninger.
Læs mere om betalingsløsningerne her.
Hvis du allerede har betalt din regning, men stadig har modtaget et brev fra os, beder vi dig enten logge ind på MitCollectia ved hjælp af dit MitID, eller ringe til os på 77 40 78 80.
Husk venligst at sende en kopi af din indbetalingskvittering fra din bank til vores e-mail: info@collectia.dk. Når vi har modtaget kvitteringen, vil vi straks kontakte kreditor og undersøge sagen nærmere.
Vi er meget kede af, hvis du har modtaget en opkrævning ved en fejl. Vi vil informere kreditor om fejlen og bede dem undersøge, hvor fejlen opstod, så lignende kan undgås i fremtiden. Generelt gør vi alt for at sikre, at vi kun modtager reelle, ubestridte og forfaldne fakturaer fra kreditorer.
Er du uenig i den opkrævning, som du har modtaget? Er du utilfreds med det produkt eller den service, som du har modtaget? Så bør du måske indsende en indsigelse.
Din indsigelse kan gøres både skriftligt og mundtligt. Vi anbefaler, at du gør det skriftligt via MitCollectia for at undgå eventuelle misforståelser. Herefter skal man kunne bevise, om der er hold i den indsendte indsigelse eller ej.
Har du modtaget en betalingspåmindelse, men kan ikke genkende gælden, bedes du kontakte os. Efter vil vi undersøge sagen nærmere straks.
I mange tilfælde er det muligt indgå en afdragsordning, hvor du deler hele beløbet op i flere rater. Fordelen ved en afdragsordning er, at du betaler hele gælden over tid, uden at du sætter din økonomi over styr.
Om afdragsordning er en mulighed afhænger af vores kunde, som du skylder penge til.
Log ind på MitCollectia for at anmode om en afdragsordning.
Har du fået rykkere på regninger, som du ikke har betalt eller reageret på? så kan det være at du har en betalingsanmærkning, dvs. er registreret som dårlig betaler. En betalingsanmærkning registreres i RKI eller andre lignende gældsregistrer, såsom Collectias egen Debitorlisten o.l. Unge under 18 må ikke være registreret med betalingsanmærkninger.
Hvad er konsekvenserne ved at være registreret som dårlig betaler?
At være registreret som dårlig betaler, kan være en hindring for dig, som søger job i virksomheder, der kontrollerer om du er registreret som dårlig betaler. Derudover kan det også have konsekvenser for dig, hvis du vil låne penge eller lave afdragsordninger, f.eks. hvis du skal:
Hvordan kommer man af med en betalingsanmærkning?
Som udgangspunkt skal en betalingsanmærkning fjernes, så snart du har betalt din gæld. Betaler du ikke din gæld, må du være registreret i max 5 år. Udløber din betalingsanmærkning, skal du være opmærksom på, at din gæld stadig består, såfremt den ikke er betalt.