Skip to main content
Monitorering

Monitorering

Ordet “monitorering” kan også betyde tilsyn eller overvågning – og det er præcis, hvad begrebet monitorering handler om.

Når man taler om monitorering, refererer man ofte til en løbende kontrol eller tilsyn med et emne – ofte kunder eller lignende. Men monitorering kan også dække over overvågning af andre data, såsom nøgletal, performance, adfærd eller lignende.

I denne artikel sætter vi fokus på monitorering af kunder.

Monitorering af kunders data

Der er mange gode grunde til at monitorere sine kunder.

En af de vigtigste årsager til at monitorere sine kunder er data. Dine kunder kan flytte, skifte navn eller få nye kontaktoplysninger.

Derfor kan det være en god idé at monitorere dine kunders data løbende, så du altid har de korrekte oplysninger.

Mange virksomheder anvender tjenester eller integrationer til CPR- og CVR-registret, hvor de løbende opdaterer og overvåger deres data, så de hele tiden har opdaterede oplysninger om deres kunder.

Monitorering af kunders kreditoplysninger

Udover løbende opdatering og kontrol af kunders generelle data kan monitorering af kunders kreditoplysninger også være relevant.

Mange virksomheder foretager kreditvurderinger, når en kunde oprettes, for at sikre, at kunden er kreditværdig og fx ikke har kreditanmærkninger. Dette sikrer, at virksomheden indgår en aftale med en økonomisk pålidelig kunde.

Men en engangs-kreditvurdering beskytter ikke virksomheden, hvis kundens økonomiske forhold ændrer sig under kundeforholdet. Dette kan udgøre en betydelig risiko, især hvis virksomheden yder kredit, lån eller tilbyder lange betalingsfrister.

Derfor kan det være en god idé at monitorere en kundes økonomiske forhold løbende, især hvis der er tale om et længerevarende forhold, hvor virksomheden fortsat yder kredit eller lån.

Få hjælp til monitorering

I dag findes der mange gode online løsninger til kreditvurdering, datavask, KYC og ikke mindst monitorering.

Hos Collectia har vi udviklet et produkt til netop dette – Qatchr. Qatchr er en online tjeneste, der kan hjælpe dig med at foretage kreditvurderinger af dine kunder. Ønsker du at abonnere og løbende monitorere dine kunders oplysninger, kan Qatchr også hjælpe med det.

Læs meget mere om Qatchr, og hvordan tjenesten kan hjælpe dig med at monitorere dine kunder allerede i dag.


Gratis materiale

Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg