Skip to main content
Skabeloner - Faktura - Rykker - Inkassovarsel - Påkravsskrivelse - Skylderklæring
Sebastian S. •
28/05/2021

Inkasso: Her er alle skabeloner du skal bruge

De fleste virksomheder gør brug af et inkassofirma eller et advokatfirma, når deres kunder misligholder en betaling. Ønsker du at foretage inkasso selv gennem såkaldt egeninkasso, enten ved hjælp af udsendelse af rykkerskrivelse, inkassovarsel, påkravsskrivelse eller lignende – så vil vi hos Collectia gerne hjælpe dig – med vores skabeloner og viden.

Collectia har mere end 150 års erfaring som inkassofirma og hjælper uanset hvor i inkassoprocessen, du har brug for vores hjælp.

Vi producerer løbende kvalitetsindhold til at hjælpe dig med at gøre inkasso nemmere og smartere – uanset om du selv står for inkasso, eller vælger at lade os gøre det for dig.

Gratis materiale til dig, der har behov for inkasso – uanset om du er klient hos Collectia eller ej

Vi er et autoriseret inkassofirma af rigspolitiet, og vi føler et samfundsmæssigt ansvar for at hjælpe og bistå virksomheder, når en eller flere af deres fakturaer ikke betales til tiden. Vores mange års erfaring med inkasso har givet os et unik indblik i, hvordan inkasso for virksomheder styres effektivt og billigt.

På baggrund af vores mange års erfaring producerer vi løbende indhold om, hvordan du kan effektivisere din virksomheds debitorbogholderi og ikke mindst får nogle bedre rutiner og vaner i relation til opkrævning, udsendelse af rykkerskrivelser, inkassovarsler og meget mere.

Udover vores deling af viden, producerer vi også løbende materiale, som du kan anvende gratis. Vores gratis materiale består bl.a. af skabeloner, så du er sikker på at du overholder alle krav og regler inden for et specifikt område. Du kan eksempelvis hente en gratis skabelon til en påkravsskrivelse, skabelon til en professionel rykker, skabelon til en faktura og meget mere.

Faktura skabelon

Ethvert salg skal ifølge årsregnskabsloven og SKAT kunne dokumenteres gennem en faktura. De fleste virksomheder gør i dag brug af et regnskabsprogram med indbygget mulighed for faktura og fakturaskabeloner.

Vi anbefaler til enhver tid, at du som virksomhed gør brug af et professionelt regnskabsprogram – men har du ikke sådan et, kan du hente vores faktura skabelon.

Hent vores gratis faktura skabelon her:

Rykker skabelon

Oplever du, at din kunde mangler at betale en eller flere fakturaer, er der adskillige muligheder for at rykke for dit tilgodehavende. Du kan rykker via telefon, pr. mail, brev eller en helt anden kommunikationskanal. Med en rykker (også kaldet rykkerskrivelse) gør du debitor opmærksom på det skyldige beløb – såfremt debitor ved en fejl skulle have glemt sit udestående.

Det er ifølge renteloven og inkassoloven ingen krav til, om du som kreditor pålægger rykkergebyrer på din rykker / rykkerskrivelse. Men såfremt du gør, er der nogle krav og formalier, som du skal overholde. Sker det ikke, er din rykker ikke gyldig.

Vi har udarbejdet en rykker skabelon, der overholder alle krav og regler til hvordan en rykkerskrivelse bør udarbejdes. Skabelon til rykkerskrivelsen er gratis.

Hent vores gratis rykker skabelon her:

Inkassovarsel skabelon

I forbindelse med alt inkasso, skal der forud sendes et inkassovarsel (også kaldt påkravsskrivelse) for at sikre, at skyldner er gjort opmærksom på jeres mellemværende – og dermed eventuel inkasso, såfremt debitor fortsat ikke betaler.

Der er få regler, du bør overholde i forbindelse med et inkassovarsel. Vi har udarbejdet en professionel og gratis skabelon til et inkassovarsel. Skabelonen gør det nemt for dig at sende et inkassovarsel.

Hent vores gratis inkassovarsel skabelon her:

Skabelon til påkravsskrivelse

Påkravsskrivelsen kaldes også populært for et inkassovarsel – og er med andre ord et skriftligt påkrav (varsel), om at inkasso kan forekomme – såfremt der ikke sker betaling.

En påkravsskrivelse indeholder nogle få, men meget vigtige krav for at være gyldig.

Vi har udarbejdet en påkravsskrivelse skabelon. En skabelon der overholder alle gældende krav og regler for en påkravsskrivelse er gyldig.

Hent gratis påkravsskrivelse skabelon her:

Skabelon til skylderklæring

Har du udfordringer med en dårlige betaler, eller har du på anden vis et økonomiske mellemværende med en kunde, er det altid godt at have dette skriftligt dokumenteret – gennem en faktura, gældsbrev eller skylderklæring.

Med en skylderklæring hvor du underskriver som kreditor og din kunde som debitor, har du et gyldigt dokument, hvor kunden vedkender en gæld til dig.

Det betyder med andre ord, at kravet ikke længere er et simpelt krav (som eksempelvis en faktura), og kravet forældes dermed ikke længere efter 3 år – men efter 10 år.

En skylderklæring kan eksempelvis bruges ved inkasso, hvor debitor ikke har mulighed for at betale hele eller dele af gælden nu og her – men vedkender sig, at skylder dig et beløb.

En skylderklæring har dermed samme retlige virkning som en dom – der også har et udløb efter 10 år. 

Vi har udarbejdet en skabelon til en professionel skylderklæring, som naturligvis overholder den gældende lovgivning. 

Hent gratis skylderklæring skabelon her:


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg