Skip to main content
Gratis-Etableringsbudget-Skabelon-Collectia-Inkassofirma-Blog
Sebastian S. •
02/09/2021

Gratis etableringsbudget skabelon

Overvejer du at stifte egen virksomhed?

Her hos Collectia elsker vi iværksættere og selvstændige, der drømmer om at starte egen virksomhed. For at stifte en virksomhed er godt for rigtige mange aspekter i samfundsøkonomien, med flere jobs og øgede indtægter.

Derfor har vi her hos Collectia valgt at lave en række artikler og vidensopslag omkring iværksætteri og økonomi – du som etableret selvstændig eller nyetableret iværksætter kan gøre brug af. Helt gratis.

For som inkassovirksomhed føler vi et stort samfundsmæssigt ansvar til vores omverden; og ikke mindst at hjælpe virksomheder godt videre – uanset om det er med deres dårlige betalere, økonomiske råd eller noget helt tredje.

Hvad skal et godt etableringsbudget indeholde?

Et etableringsbudget indeholder alle de forventede udgifter du har ved etableringen af din virksomhed.

Jo mere kompleks din virksomhed er, jo flere udgifter har du typisk. Ønsker du at opstarte en produktion i din virksomhed, vil etableringsbudgettet typisk indeholde indkøb til maskiner og udstyr – men hvis du driver en rådgivende virksomhed, har du måske kun få udgifter til computer, licenser og kontormøbler.

Hent gratis etableringsbudget lige her

Vi har udarbejdet et gratis etableringsbudget, du frit kan bruge som skabelon til etableringen af din virksomhed.

Budgettet er udarbejdet i excel, så du kan nemt selv tilføje flere kategorier og udgiftsposter.

Ved at udfylde og indsende denne formular, bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev. Vores nyhedsbrev bringer dig nyttig viden omkring inkasso, debitorstyring, økonomi og gode råd til at undgå dårlige betalere. Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet igen.

Hvorfor skal jeg lave et etableringsbudget?

Uanset hvor mange (eller få) udgifter du har i forbindelse med etableringen af din virksomhed er det en god ide at få et overblik over hvad det koster at komme i gang – og dermed dit kapitalbehov.

Etableringsbudgettet kan guide dig til at få et overblik over dine udgifter; og dermed synliggøre om du rent faktisk har råd til at starte din virksomhed nu, om der er behov for at spare mere sammen før du begynder – eller om der er behov for et banklån for at komme igang.

Hvis du skal i banken for at finansiere opstarten af din virksomhed, vil banken med stor sandsynlighed kræve et etableringsbudget, så de kan se hvad du skal bruge pengene til.

Krav til et etableringsbudget

Der er ingen juridiske eller officielle krav til hvordan et etableringsbudget skal se ud, men der findes mange mere eller mindre gode opstillinger, skabeloner og templates online til et etableringsbudget.

Vi anbefaler at dit etableringsbudget synligt viser dine udgifter i forbindelse med etableringen af din virksomhed – og gerne fordelt på kategorier der giver mening for din virksomhed; fx fordelt på afdelinger, formål eller lignende.

Andet gratis materiale

Vi elsker som sagt at hjælpe iværksættere, der ønsker at gøre det meste selv. Derfor har vi udarbejdet en masse materiale, som du frit kan hente:

Påkravsskrivelse Skabelon

Rykker Skabelon

Inkassovarsel Skabelon

Faktura Skabelon

Skylderklæring skabelon


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg