Skip to main content
Hent gratis faktura skabelon
Sebastian S. •
22/09/2020

Hent gratis faktura skabelon

Er du selvstændig og driver egen virksomhed, eller er bogholder i en virksomhed, har du brug for at kunne sende en faktura til dine kunder for at modtage betaling for dit udførte arbejde eller leverede service.

Har du et regnskabsprogram, som f.eks. Billy, Dinero, E-conomic, Microsoft Dynamics 365 Business Central eller lignende – har du allerede her mulighed for at gøre brug af deres fakturaskabeloner, der typisk er standard i disse løsninger.

Hvorfor skal jeg lave en faktura?

En virksomhed udsender en faktura, for at opkræve penge for en leveret ydelse eller vare. 

Er kunden en virksomhed, bruger virksomheden fakturaen som bilag for købet, som bl.a. skal bruges som grundlag for at kunne trække momsen fra på det indkøbte, hvis der er pålagt moms på den sendte faktura.

En modtaget faktura bruges både af virksomheder, og privatpersoner som kvittering for det leverede; antal, størrelse og evt. modelnavn – som senere f.eks. kan bruges i en eventuel garantisag, eller hvis der måtte være andre omstændigheder der gør, at et køb skal kunne dokumenteres.

Krav til en faktura

Gør du brug af en faktura skabelon fra et regnskabsprogram eller ERP-system, overholder de typisk alle krav og regler, der er til en faktura.

Du skal dog være opmærksom på, også når du gør brug af et regnskabsprogram, at det ofte er nødvendigt selv at tilpasse og tilføje elementer til din faktura; CVR-nr. bankoplysninger osv. Oplysninger som regnskabsprogrammet typisk ikke har.

Af krav til en faktura er følgende:

  • Fakturadato
  • Faktura nummer
  • Sælgers navn, adresse og CVR-nummer
  • Kundens navn og adresse
  • En beskrivelse af den leverede ydelse eller vare 
  • Leveringsdato

Sørg altid for, både som kunde og leverandør, at beskrive så detaljeret hvad der er leveret. Er der leveret en maskine, så sørg for at have fulde navn og evt. serienummer på. Dette er en fordel for kunden og leverandøren, da man herved sikrer sig en så detaljeret faktura så mulig.

En faktura må i udgangspunktet designes og udformes som du vil, og mange virksomheder vælger derfor også at indsætte logo og bruge virksomhedens skrifttype, farver osv.

Fakturaskabelonen vi har udviklet, så du frit kan hente nedenfor, overholder alle krav og regler der er til en faktura.

Faktura og inkasso

En faktura er med til at dokumentere et salg, og sørge for, at den erhvervsdrivende får den rette omsætning på en leveret service eller produkt.

Derfor er en faktura også vigtig i forbindelse med inkasso og gældsinddrivelse. For fakturaen danner grundlag og dokumentation for, at udsteder af fakturaen (virksomheden) har et krav mod modtager (kunden).

Oprettelsen af en inkassosag sker ofte på baggrund af en ubetalt faktura. Derfor er det også vigtigt, at virksomheden er omhyggelig med at beskrive og påføre fakturaen en korrekt beskrivelse af det leverede, så dokumentationen kan bruges til opstart af en eventuel inkassosag.

Hent din fakturaskabelon her

Skal du bruge en faktura skabelon, kan du hente den lige her. Vi har udarbejdet en fakturaskabelon, der opfylder alle gældende krav og regler til en faktura.

Skabelonen er gratis at bruge for dig som virksomhed – og du er velkommen til at rette, designe og udforme skabelonen, som du vil. Du kan eventuelt selv indsætte farver, bruge virksomhedens tekst-font og evt. indsætte logo i fakturaskabelonen.

Både private og virksomheder kan gøre brug af fakturaen, husk dog gældende regler og krav, herunder at påføre moms.

Fakturaskabelonen må frit benyttes men må ikke deles med andre virksomheder. Henvis hellere til denne side, så virksomheden eller privatpersonen selv kan hente skabelonen.


Download skabelonen

Ved at udfylde og indsende denne formular, bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev. Vores nyhedsbrev bringer dig nyttig viden omkring inkasso, debitorstyring, økonomi og gode råd til at undgå dårlige betalere. Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet igen.

Husk du også kan læse mere om hvad en faktura skal indeholde her.

Bemærk der ingen lovkrav og regler findes for selve opsætningen, layout og designet af en faktura, det kan du grundlæggende 100% selv bestemme. Denne skabelon er blot vores løsning på hvordan vi synes den bedste og mest forståelige fakturaskabelon kunne være.

Her er vores andre gratis skabeloner:

Påkravsskrivelse Skabelon

Rykker Skabelon

Inkassovarsel Skabelon


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg