Skip to main content
Påkravsskrivelse Skabelon - Collectia Inkasso Blog
Sebastian S. •
16/11/2020

Hent gratis påkravsskrivelse skabelon

Driver du virksomhed, eller er du bogholder, kan du fra tid til anden have behov for at sende en påkravsskrivelse til kunder, der ikke betaler deres fakturaer. En påkravsskrivelse bliver også kaldt et påkrav eller et inkassovarsel.

Har du brug for en påkravsskrivelse, kan du med fordel gøre brug af en påkravsskrivelse skabelon – så alle krav overholdes, og du ikke skal starte forfra hver gang.

Påkravsskrivelsen er nødvendig, hvis du ønsker at opstarte en inkassoproces, og påkravsskrivelsen kan dermed ses som en sidste reminder, før inkasso opstartes. De fleste virksomheder, advokater eller inkassofirmaer gør brug af en påkravsskrivelse skabelon. Denne skal sikre, at alle krav overholdes hver gang. Skabelonen bruges ligeledes for at have en fast defineret ramme, som kan anvendes hver gang, at der skal fremsendes en påkravsskrivelse til din debitor. Er alle formalier omkring påkravsskrivelsen ikke korrekte, risikerer du, at skrivelsen ikke er juridisk gyldig.

Derfor har vi udarbejdet en påkravsskrivelse skabelon, der overholder alle krav og formalia, som du frit kan hente – uanset om du er kreditor, inkassofirma eller ekstern bogholder.
Det er ingen krav til, at du selv skal udsende påkravsskrivelsen. Din advokat eller dit inkassofirma må også gerne sende den – forud for inkasso.

Påkravsskrivelsen er det juridiske korrekte ord for et inkassovarsel, men de to ting dækker over et og samme formål: at gøre debitor opmærksom på jeres mellemværende, og at I nu ønsker dette betalt – ellers vil, og kan, inkasso blive iværksat.

Påkravsskrivelse eksempel

Der findes ingen offentlig skabelon eller eksempel for en påkravsskrivelse, men der findes et par vigtige formalier og regler, som du skal huske. Huske du ikke at efterleve formalia, er din påkravsskrivelse ikke juridisk gyldig. Vores skabelon overholder alle de formalier og krav, der stilles til en påkravsskrivelse. Dermed sikrer vi dig, at du får udfyldt skrivelsen korrekt.

Visse ERP-systemer har indbygget påkravsskrivelse skabeloner, som du kan gøre brug af. Dog kan disse kan ofte være svære selv at designe, som man selv ønsker.


Hent skabelonen

Ved at udfylde og indsende denne formular, bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev. Vores nyhedsbrev bringer dig nyttig viden omkring inkasso, debitorstyring, økonomi og gode råd til at undgå dårlige betalere. Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet igen.

Du kan læse mere om påkravsskrivelse her:

Der er ingen lovkrav eller regler for hvordan opsætningen, layout eller designet for din påkravsskrivelse skal se ud på. Du må i princippet 100% selv bestemme hvordan den skal se ud, hvilket brevpapir den har eller hvordan opsætningen er. Skabelonen her er blot vores forslag til en effektiv og gratis påkravsskrivelse.

Skabelonen er gratis og kan hentes uanset om du er kunde hos Collectia eller ej.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om påkravsskrivelse skabelon

Vi har flere inkasso skabeloner, som du frit kan downloade:

Rykker Skabelon

Inkassovarsel Skabelon

Faktura Skabelon

Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg