Skip to main content
Påkravsskrivelse Skabelon - Collectia Inkasso Blog
Sebastian S. •
16/11/2020

Hent gratis påkravsskrivelse skabelon

En påkravsskrivelse sendes til en kunde, der har et eller flere udestående beløb til din virksomhed – eksempelvis et fakturakrav.

Det er et lovkrav, at du som kreditor fremsender kunden en påkravsskrivelse, før inkasso opstartes.

Påkravsskrivelsen er et varsel om inkasso og kaldes derfor også ofte for et inkassovarsel.

Vi anbefaler altid, at du gør brug af en påkravsskrivelses skabelon; dermed sikrer du dig en ensartethed og at alle krav og regler er overholdt.

Påkravsskrivelsen er et lovkrav og dermed nødvendig, hvis du ønsker at opstarte en inkassoproces. Påkravsskrivelsen skal ses som et sidste varsel, før inkasso opstartes, hos et inkassofirma, advokat eller hos virksomheden selv.

Alle der professionelt arbejder med inkasso; advokater og inkassofirmaer, gør brug af en skabelon til påkravsskrivelser – da dette giver en lang række praktiske fordele, eksempelvis ensartethed og faste definerede rammer, som anvendes hver gang, der fremsendes et påkrav til en debitor.

Er alle formalia omkring påkravsskrivelsen ikke korrekte, risikerer du, at skrivelsen ikke er juridisk gyldig, og dermed skal der fremsendes et nyt påkrav.

Hos Collectia har vi udarbejdet en påkravsskrivelses skabelon, der overholder alle krav og formaliteter, som du frit kan benytte; uanset om du er kunde hos Collectia eller ej. Skabelonen kan bruges af kreditorer eller eksterne bogholdere.

Der er ingen krav til, at kreditor selv udsender en påkravsskrivelse – det må også gerne være kreditors inkassofirma eller advokat. Kravet er blot, at påkravsskrivelsen sendes, før inkasso opstartes.

Påkravsskrivelse er det juridisk korrekte ord for et inkassovarsel, men de to ting dækker over et og samme formål; at gøre debitor opmærksom på jeres mellemværende, og at I nu ønsker dette betalt – ellers vil, og kan, inkasso blive iværksat.

Påkravsskrivelse eksempel

Der findes ingen offentlig skabelon eller eksempel for en påkravsskrivelse, men der findes et par vigtige formalier og regler, som du skal huske. Huske du ikke at efterleve formalia, er din påkravsskrivelse ikke juridisk gyldig. Vores skabelon overholder alle de formalier og krav, der stilles til en påkravsskrivelse. Dermed sikrer vi dig, at du får udfyldt skrivelsen korrekt.

Visse ERP-systemer har indbygget påkravsskrivelse skabeloner, som du kan gøre brug af. Dog kan disse kan ofte være svære selv at designe, som man selv ønsker.


Hent skabelonen

Ved at udfylde og indsende denne formular, bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev. Vores nyhedsbrev bringer dig nyttig viden omkring inkasso, debitorstyring, økonomi og gode råd til at undgå dårlige betalere. Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet igen.

Du kan læse mere om påkravsskrivelse her:

Der er ingen lovkrav eller regler for hvordan opsætningen, layout eller designet for din påkravsskrivelse skal se ud på. Du må i princippet 100% selv bestemme hvordan den skal se ud, hvilket brevpapir den har eller hvordan opsætningen er. Skabelonen her er blot vores forslag til en effektiv og gratis påkravsskrivelse.

Skabelonen er gratis og kan hentes uanset om du er kunde hos Collectia eller ej.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om påkravsskrivelse skabelon

Vi har flere inkasso skabeloner, som du frit kan downloade:

Rykker Skabelon

Inkassovarsel Skabelon

Faktura Skabelon


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg