Skip to main content
Hent gratis rykker skabeloner - Collectia inkasso
Sebastian S. •
02/06/2020

Hent gratis rykker skabeloner

En gennemarbejdet rykkerskrivelse er et værdifuldt redskab til at minde din kunde om manglende betaling på en professionel og samtidig respektfuld måde. En rykkerskrivelse viser, at du er konsekvent og har planlagt aktiviteter, herunder rykker og inkasso, for inddrivelsen af dit tilgodehavende.

Rykkeren er ofte første skridt forud for inkasso – og er et effektivt værktøj, for de kunder der har glippet en betaling. Forneden finder du et rykker eksempel og vores egen rykkerskabelon, som du kan hente gratis.

Udsendelse af rykkere er ikke et krav, for at påbegynde inkasso – men en god idé, hvis du ønsker at gøre debitor opmærksom på jeres mellemværende på en venlig måde. Rykkerskrivelsen kan pålægges et rykkergebyr og et kompensationsgebyr (B2B) – såfremt du overholder de formelle krav, om at give debitor en betalingsfrist på minimum 10 dage til at betale jeres mellemværende + rykkergebyr. Der må maksimalt pålægges 100 kroner i rykkergebyr pr. skrivelse.

Ved at gøre brug af en rykker skabelon, sikrer du, at rykkerskrivelsen er udformet korrekt – og er juridisk gyldig. Rykker skabelonen gør det ligeledes nemt at udsende rykkere, så du ikke skal udforme en ny rykker hver gang, at en debitor skal rykkes for manglende betaling. Rykkeren må i princippet sendes straks efter betalingsfristen er overskredet.

Flere ERP-systemer har indbyggede rykker skabeloner, som du kan gøre brug af – men til tider kan de være svære at finde frem. Samtidig er mulighederne for at forme skabelonerne, som du ønsker, ofte ret begrænset.

Hos Collectia har vi udarbejdet  en gratis rykker skabelon til dig, der ønsker at rykke kunden selv (vi kan naturligvis også gøre det for dig) – og sikrer dig, at alle formalier er iorden.

Vores rykker skabelon er nem at udfylde og overholder 100% alle krav og regler vedr. Rentelovens bestemmelser. Du er med vores rykker skabelon sikret en gyldig udsendelse af betalingspåmindelser – og dermed har du et godt fundament til videre behandling, såfremt kunden forsat ikke betaler.

En manglende betaling kan være en forglemmelse. Derfor anbefaler Collectia, at du sender første rykker (en venlig reminder) uden rykkergebyrer. 10 dage efter, kan du sende rykker 2 med 100 kr. i gebyr. Betaler din kunde fortsat ikke efter rykker 1 og 2, bør du sende rykker 3 med et inkassovarsel. Her skal du gøre din kunde opmærksom på, at sagen ved fortsat manglende betaling, vil sendes til inkasso inddrivelse.

Vores rykker skabelon kan bruges til alle tre rykkere, uanset om du pålægger rykkergebyrer eller kompensationsgebyr (kun B2B). Rykker skabelonen er gratis, og du må frit lave om på design, layout og opsætning – så den passer din virksomhed. Vi anbefaler, ikke du redigerer det indholdsmæssige i rykker skabelonen.

Send et inkassovarsel – den ultimative guide

Download inkassovarsel skabelonHent dine skabeloner her

Ved at udfylde og indsende denne formular, bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev. Vores nyhedsbrev bringer dig nyttig viden omkring inkasso, debitorstyring, økonomi og gode råd til at undgå dårlige betalere. Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet igen.

Få din kunde til at betale hurtigere

Vores erfaring viser, at en nøje planlagt og konsekvent rykkerprocedure, får kunder til at betale deres faktura(er). Derfor har vi skrevet en guide til dig, så du selv kan udarbejde en rykkerprocedure, der kan minimere antallet af ubetalte fakturaer og sene betalinger.

Vi gør dig blandt andet klogere på, hvor hurtigt og hvor mange gange du må rykke din kunde, hvordan en rykkerproces kan se ud samt hvad du skal gøre, hvis din kunde fortsat ikke betaler sin regning.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om rykker skabeloner


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg