Skip to main content
Hent gratis skylderklæring skabelon - Collectia Inkasso
Sebastian S. •
03/03/2021

Hent gratis skylderklæring skabelon

De fleste inkassokrav opstår på baggrund af en faktura eller et gældsbrev.

De fleste virksomhedserjere er imidlertid ikke klar over, at gæld ikke blot er gæld – og typen af gæld også påvirker, hvornår ens krav juridisk forælder. Som udgangspunkt forælder et fakturakrav efter 3 år. Dvs. 3 år fra at du har udstedt din faktura.

Andre typer gæld, som eksempelvis et gældsbrev forfælder først efter 10 år. Det samme gør sig gældende for skylderklæringer. Derfor kan det være en stor fordel at få udarbejdet en skylderklæring til din kunde, så dit krav først forfalder efter 10 år i stedet for 3 år. På denne måde har du længere tid til at få inddrevet dit udestående.

Har kunden givet udtryk for, at kunden ikke har mulighed for at afdrage jeres mellemværende nu, kan du med fordel bede kunden om at udfylde en skylderklæring. På demme måde får du automatisk en ængere forældelsesfrist på kravet. Vi anbefaler i dennne forbindelse, at du gør brug af en skylderklæring skabelon, så du har alle formalier på plads. Dette sikrer, at du står med en skylderklæring, der er juridisk gyldig.
Forælder dit krav, kan du ikke længere gøre brug af inkasso – og det er ikke muligt at få hjælp fra hverken inkassofirma, advokat eller domstolene. Vi anbefaler derfor altid, hvor det er muligt, at der udarbejdes en skylderklæring. Skylderklæringen har grundlæggende samme juridisk virkning som en dom i fogedretten; et fundament for et krav der ikke blot forældes efter 3 år – men hele 10 år.

Ved at gøre brug af vores gratis skylderklæring skabelon, sikrer du, at alle juridiske formalier og krav er overholdt for at have et juridisk gyldig skylderklæring.

Download din skabelon

Ved at udfylde og indsende denne formular, bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev. Vores nyhedsbrev bringer dig nyttig viden omkring inkasso, debitorstyring, økonomi og gode råd til at undgå dårlige betalere. Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet igen.

FAQ: Ofte stillede spørgsmål vedr. skylderklæring

Flere gratis skabeloner:

Påkravsskrivelse Skabelon

Rykker Skabelon

Inkassovarsel Skabelon

Faktura Skabelon


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg