Hent gratis skylderklæring skabelon
De fleste inkassokrav opstår på baggrund af en faktura eller et gældsbrev / lånedokument.
De fleste virksomhedsejere er imidlertid ikke klar over, at gæld ikke blot er gæld – og typen af gæld også påvirker, hvornår ens krav juridisk forælder. Som udgangspunkt forælder et fakturakrav efter 3 år – altså 3 år fra at du har udstedt din faktura.
Andre typer gæld, som eksempelvis et gældsbrev, forælder først efter 10 år. Det samme gør sig gældende for skylderklæringer. Derfor kan det være en stor fordel at få udarbejdet en skylderklæring til din kunde, så dit krav først forfalder efter 10 år i stedet for 3 år. På denne måde har du længere tid til at få inddrevet dit udestående, og det kan være en fordel hvis kunden ikke har mulighed for at betale på nuværende tidspunkt.
Hvorfor lave en skyldnererklæring?
Der er mange gode grunde til at at bestræbe sig på at få underskrevet en skylderklæring med sin skyldner.
Har kunden givet udtryk for, at kunden ikke har mulighed for at betale eller afdrage jeres mellemværende på nuværende tidspunkt, kan du med fordel bede kunden om at underskrive en skylderklæring.
Med en skylderklæring får du automatisk en længere forældelsesfrist på kravet – og dermed et juridisk stærkere grundlag for dit krav, end hvis det blot havde været et simpelt fakturakrav. Ved at forlænge forlængelsesfristen med en skyldnererklæring, er der en chance for, at kundens økonomiske situation forbedres over tid og dermed en større mulighed for at få jeres økonomiske mellemværende betalt – over tid.
Hvis du ønsker at lave en skyldnererklæring, anbefaler vi, at du gør brug af en skylderklæring skabelon, så du har alle formalier på plads. En skabelon sikrer, at du står med en skylderklæring, der er juridisk gyldig.
Konsekvens af, at økonomiske krav forælder
Forælder dit krav, kan du ikke længere gøre krav på det hos debitor, og du kan ikke gøre brug af inkasso – hverken inkassofirma, advokat eller domstolene.
Vi anbefaler derfor altid, hvor det er muligt, at der udarbejdes en skylderklæring. Skylderklæringen har grundlæggende samme juridiske virkning som en dom i fogedretten; et fundament for et krav der ikke blot forældes efter 3 år – men hele 10 år.
Hent gratis skabelon herunder
Ved at gøre brug af vores gratis skylderklæring skabelon, sikrer du, at alle juridiske formalier og krav er overholdt for at have en juridisk gyldig skylderklæring.
Du kan frit hente vores gratis skyldnererklæring skabelon herunder. Du er velkommen til selv at designe eller opsætte skabelonen så den passer til din virksomheds design og øvrige layout.
Download din skabelon
Ved at udfylde og indsende denne formular, bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev. Vores nyhedsbrev bringer dig nyttig viden omkring inkasso, debitorstyring, økonomi og gode råd til at undgå dårlige betalere. Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet igen.
FAQ: Ofte stillede spørgsmål vedr. skylderklæring
En skylderklæring, er en erklæring fra den debitor til en kreditor, hvor debitor erklærer, at hvor personen eller virksomheden, vedkender sig en eller flere skyldige beløb – eksempelvis en manglende faktura.
Fordelen ved en skylderklæring er, at du som kreditor har et væsentlig bedre krav mod skyldner, end hvis kravet blot var en ubetalt faktura.
En skylderklæring har grundlæggende samme tyngde som havde du en dom mod skyldner.
Har du en skylderklæring forældes kravet i øvrigt efter 10 år – hvor forældelsen på et simpelt krav (som fx. en faktura) forældes efter 3 år.
Er din skylderklæring ikke juridisk korrekt udfyldt af begge parter, kan du som kreditor risikere, at denne ikke er gyldig.
Vi anbefaler derfor altid at gøre brug af vores skylderklæringskabelon, så du ved, at alle juridiske formaliteter er på plads.
Med vores skylderklæring skabelon, har du et godt eksempel på hvordan din skyldnererklæring kunne se ud. Du behøver ikke 100% gøre brug af vores eksempel, og du må gerne ændre design, udseende og layout.
Vi anbefaler ikke, at du ændre ordlyden i eksemplet.
Flere gratis skabeloner:
Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon er udelukkende til oplysningsformål og må ikke betragtes som juridisk rådgivning.