Skip to main content
Likviditetsbudget Skabelon - Collectia Inkassofirma - Blog
Sebastian S. •
03/01/2024

Gratis likviditetsbudget skabelon

Likviditetsbudgettet bidrager til at give virksomhedens øverste ledelse og økonomiansvarlige et overblik over de forventede udgifter og indtægter i en given periode. Med likviditetsbudgettet opnås med andre ord et overblik over, om virksomhedens likviditet er tilstrækkelig på et bestemt tidspunkt eller i en bestemt periode.

Mange virksomheder udarbejder typisk et likviditetsbudget for et helt regnskabsår, men nogle virksomheder vælger at lave kortere budgetter af forskellige årsager.

Hvorfor lave et likviditetsbudget

Der kan være mange gode grunde til at udarbejde et likviditetsbudget, uanset virksomhedens størrelse. Desværre kommer virksomhedens indtægter ikke altid i en konstant strøm, hvilket kan føre til likviditetsproblemer, hvis udgifterne er faste.

Med et likviditetsbudget kan man derfor styre og helt eller delvist undgå at mangle penge i perioder, hvor udgifterne overstiger indtægterne.

Hvis virksomheden ikke har mulighed for at dække udgifterne med egne midler, såsom kassebeholdning eller bankbeholdning, kan virksomheden enten øge sine indtægter eller benytte sin kassekredit i en kortere eller længere periode.

Sådan laver du et likviditetsbudget

Der er mange måder at udarbejde et likviditetsbudget på. Mange benytter programmer til formålet, nogle har det integreret i deres ERP- og regnskabsprogrammer, mens flertallet stadig anvender et Excel-format.

Likviditetsbudgettet kan udformes på adskillige måder, lige fra en simpel version, hvor virksomhedens indbetalinger og udbetalinger opregnes måned for måned, til mere avancerede udgaver, der også inkluderer bankgæld og kassekredit.

Det er op til den enkelte at bestemme kompleksiteten af budgettet, afhængigt af virksomhedens struktur og antallet af pengestrømme – både indtægter og udgifter.

Gratis skabelon til likviditetsbudget

Hos Collectia støtter vi dagligt virksomheder med deres økonomi og inkasso. Vi tilbyder løbende rådgivning og de rette værktøjer. I den forbindelse udgiver vi regelmæssigt en række skabeloner, templates og materialer, som din virksomhed kan anvende.

Vi har udarbejdet en skabelon til likviditetsbudget, som du frit kan benytte. Husk at tilpasse skabelonen ved at udfylde den og fjerne de poster, der ikke er relevante for din virksomhed.

Indtast dine indtægter og udgifter i budgettet, hvilket vil hjælpe med at give et klart overblik over din likviditet hver måned.

Ved at udfylde og indsende denne formular, bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev. Vores nyhedsbrev bringer dig nyttig viden omkring inkasso, debitorstyring, økonomi og gode råd til at undgå dårlige betalere. Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet igen.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg