Skip to main content
Vi skriver historie - Krigsramte Libanon får solcelleparker - Collectia og Explora - Net Zero
Sebastian S. •
10/11/2022

Libanon går mod lysere tider: Solcelleparkerne er snart færdigbygget

Bæredygtighed og samfundsansvar er dybt forankret i Collectias DNA, og derfor er det vigtigt for os at hjælpe, hvor der er brug for det. Med hovedsæde i et af verdens grønneste lande, føler vi en pligt, i at gå forrest for at nedbringe udledninger uden for vores egne grænser.

Derfor indgik vi et samarbejde med Xplora og United Cities, og lancerede i starten af 2022 et verdensomspændende projekt, med det formål at omdanne fysisk aktivitet til humanitært arbejde.

Det første skridt på vejen, har været at hjælpe de krigsramte Libanesere i Bchaaleh med det livsvigtige projekt ”Net Zero in 12 months”. Net Zero-projektet handler om at få skabt et CO2-neutralt Bchaaleh på 12 måneder, ved hjælp af donationer i form af skridt. Alle skridt som er blevet doneret, konverteres til reelle midler, som går ubeskåret til solcelleparker i byen.

Hvorfor Libanon?

Libanon har en svækket nationaløkonomi og lider under en massiv energimangel, som gør at de kun har adgang til 2 timers strøm om dagen.

Det kan være svært at forstille sig, hvordan det må være at leve i en by, der dagligt begrænses af ikke at have strøm nok. George Antoin Nassar, 45-årig far fra Bchaaleh i Libanon, fortæller i et interview, hvordan det er at håndterer manglen på elektricitet. Ikke kun på hans arbejde er han udfordret på at udføre sine arbejdsopgaver, men også hans familie, som må have strømmen til køleskabet slukket, begrænset strøm til vaskemaskinen, ingen  varme om vinteren, og nærmest ingen forbindelse til  internettet, som i høj grad påvirker børnenes uddannelse.

Udover at have for lidt adgang til strøm, så bruger Libaneserne forurenende diselgeneratorer, som er en uholdbar løsning for deres liv og for de klimaudfordringer, som hele verden står overfor. Videnskaben viser klart, at for at afværge de værste klimaforandringer og bevare en beboelig planet, så er det nødvendigt at begrænse de udledninger, som skaber global opvarmning.

En lys fremtid for Libaneserne – takket være jer!

Vi kan med stor ære og stolthed fortælle, at vi har nået målet i Bchaaleh, takket være 11.894 deltagere, som generøst har doneret sammenlagt 1.5 milliarder skridt via Xploras app. Alle disse skridt har medført, at vi d. 1. september startede på etableringen af solcelleparker, og siden da har der været store bevægelser i projektet. Installationen forventes at være afsluttet i midten af december 2022, og vil med den øget mængde elektricitet give mulighed for flere produktive arbejdstimer, bedre sundhedsydelser, bedre læringsmiljøer, bæredygtig fødevareproduktion og nye forretningsmuligheder.

Nu ser vi bare frem til den mest specielle del af projektet, nemlig at solpanelerne ser lyset, begynder at fungere og begynder at forbedre livet, ikke kun George Antoin Nassar og hans familien, men for alle borgerne i Libanon.

Et Grønnere Collectia

Hos Collectia arbejder vi dagligt med FN’s verdensmål, som en del af vores ESG-strategi, ved at sikre bæredygtige og moderne energiforsyninger, støtte bæredygtige tiltag i lokalsamfund og bekæmpe klimakrisen, som vi står over for.

På vores hovedkontor i Brøndby arbejder alle medarbejdere ud fra et fælles mål om at gøre en forskel for vores klima. Dette gør vi blandt andet ved at reducere vores papirforbrug, som historisk set altid har været højt i inkassobranchen. Derudover har vi investeret i solenergi på vores hovedkontor, og sørger for at uddanne, engagere og inddrage medarbejderne i grønne initiativer, som skal bidrage til at tænke bæredygtigt.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg