Skip to main content
Xplora & Collectia Inkassofirma - Net Zero Projct Libanon
Sebastian S. •
18/02/2022

Xplora og Collectia i Libanon: Vores største projekt for øget bæredygtighed

Collectia er hovedsponsor for Xploras projekt ‘Net Zero’ i Libanon, hvor vi sammen vil hjælpe lokalbefolkningen til bedre levevilkår ved at etablere bæredygtige energikilder i et land, der er dybt påvirket af den nuværende energikrise og svækkede nationaløkonomi.

Xplora er allerede på plads i Libanon for at kickstarte det største bæredygtige projekt i virksomhedens historie!

“Det her er noget, der bliver større end os selv”, udtaler projektleder hos Xplora, Alexander Reitan, der har taget rejsen til Beirut.

I mørkelagte gader i en by, der stort set holdes kørende af beskidte dieselgeneratorer, har Xplora nu lagt fundamentet til et verdensomspændende projekt, som skal være med til at gøre verden til et bedre sted. Sammen med United Cities og deres partnere vil de engagere deres medlemmer til at nå FN’s mål om at bygge infrastruktur og levere grøn energi i 10.000 byer inden 2030.

Vi har brug for din hjælp!

Gennem Xploras aktivitetsplatform, Goplay, ønsker vi at aktivere både lokalbefolkningen og børn over hele verden for at bidrage til bæredygtig forandring.

Hvert skridt, du og dine børn tager, bliver konverteret til en værdi, der i sidste ende vil forvandle byer rundt om i verden til katalysatorer, som vil skabe en bedre og grønnere fremtid for os alle!

Projektet startes op i Libanon, hvor et udvalg af byer skal udgøre pilotprojektet for implementeringen af United Cities-programmet.

Kriseramte Libanon mangler elektricitet. Manglen på elektricitet og en svækket nationaløkonomi gør levevilkårene ekstremt vanskelige.

En ond Cirkel

De udvalgte byer får mulighed for at opbygge en bæredygtig energiforsyning med nye solcelleanlæg, der skal dække behovet for grøn strøm. Det vil ikke kun imødekomme det store behov for grøn strøm, men også skabe grundlag for bedre sundhedsydelser, uddannelse, fødevareproduktion og transport.

“Libanon er midt i både en energikrise og en økonomisk krise. Landet har kun elektricitet i to timer om dagen. De bruger dieselgeneratorer til at producere nok energi til dagligdagen. Men det er ikke en langsigtet løsning. Landet har en inflation er næsten 90 procent, og der er ingen måde at bryde ud af denne onde cirkel på”. udtaler Reitan.

Ønsker at skabe forandring

Vi kan forestille os, hvordan det er at leve under sådanne forhold. Hospitaler, skoler, arbejdsliv og politik lider. Forandring er nødvendigt. Først og fremmest for lokalbefolkningen, men også for verden set som helhed. Vi er alle i samme båd.

Vi ønsker at bidrage til lokalbefolkningens viden og til en proces, der giver dem mulighed for at ændre den nuværende situation. De skal nemlig have mulighed for selv at bygge videre på vores indsatser efterfølgende. Dette er et arbejde, der ikke sker fra den ene dag til den anden. Derfor er vi klar til et langt løb, hvor vi inviterer børn og forældre med Xplora ur og app, samarbejdspartnere og ikke mindst de lokale i byerne, til at skabe en forandring. Alt du skal gøre er at være aktiv og donere dine skridt.

Information, viden og uddannelse. Det er hjørnestenene i dette projekt.

”Folk skal engagere sig, og vi skal arbejde sammen. Det internationale samfund har et socialt ansvar. Vi ønsker at bygge et partnerskab mellem lokalbefolkningen og os alle sammen. Sammen er vi stærke. Xplora spiller en vigtig rolle her, og vi vil gerne skrive historie. Vi håber, at rigtig mange vil være med til at støtte op om dette arbejde”, siger Reitan.

Et globalt samarbejde

Sammen med lokale virksomheder, politiske beslutningstagere, repræsentanter fra universiteter og United Cities skal der indgås aftaler og fremskridt i bæredygtighedsprojektet “Net Zero in 12 months”. Takket være nye solcelleanlæg burde en hel by blive CO2-neutral på ét år!

”Vi vil sætte verdensrekord. Dette pilotprojekt vil blive udvidet til en række byer rundt om i verden”, siger Reitan entusiastisk.

Xplora sigter sammen med United Cities og Collectia på at udvikle en digital og social platform, der gør det muligt at engagere, inspirere og informere en langt større målgruppe end blot lokale.

Gennem aktivitetskampagner vil Xplora give mennesker over hele verden mulighed for at omdanne fysisk aktivitet til humanitært arbejde.

”De langsigtede fordele ved projektet vil komme fra solcellerne, der vil være en ny kilde til vedvarende energi. De nuværende uholdbare løsninger skal udfases. De involverede i projektet hjælper dem, der i øjeblikket mangler adgang til et bedre liv, viden og uddannelse, til at handle bæredygtigt. I sidste ende handler det om langsigtede og bæredygtige løsninger. Det opnår vi gennem brug af nye teknologier, samarbejde mellem regeringer, erhvervsliv og det videnskabelige samfund samt involvering af mennesker rundt om i verden. Sammen med mennesker og virksomheder, der forstår, at vi SKAL gå over til bæredygtige løsninger, vil vi ændre verden”, siger Reitan.

Lyt og se følgende podcast med CEO Sten Kirkbak, der interviewer Kristian Mjøen og Alexander Reitan, projektledere hos Xplora:


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg