Skip to main content
Sådan arbejder vi med AI Kunstig Intelligens Machine Learning - Inkassofirma Collectia - Inkasso Blog
Sebastian S. •
16/02/2022

Sådan arbejder vi med AI

Kunstig intelligens, big data, small data, AI er for alvor blevet populære buzzwords blandt Danske virksomheder – og især at tale om brugen af dem. Hos Collectia har vi i over 6 år gjort brug af AI – og er som inkassofirma blandt de markedsledende aktiv brug af kunstig intelligens i vores inkasso-arbejde i norden.

Men hvordan arbejder vi med kunstig intelligens? Og hvordan kommer det vores kunder- og ikke mindst klienter til gode?

Læs dette indlæg og bliv klogere på, hvordan vores avancerede intellgens og systemer kan hjælpe dig til en bedre inkassosag.

Hvad er AI overhovedet?

AI står for Artificial intelligence, eller oversat til dansk; kunstig intelligens. Modsat mere klassiske it-løsninger, hvor en bruger fodrer et system med inputs for at modtage et resultat, så omhandler AI i grove træk en langt større behandling af data på baggrund af noget systemet har lært – og det giver et et bedre resultat til brugeren.

AI er i dag især kendt fra eksempelvis advancerede vejrberegninger, modelinger – men også noget så dagligdags som ansigtsgenkendelsen på din mobil.

AI er ikke blot et buzzword hos Collectia

Mens AI, kunstig intilligens, machine learning, big data og small data i dag er blevet et buzzword blandt mange virksomheder og industrier – og hvordan man beskriver hvordan AI kan flytte hele brancher og industrier.

Hos Collectia er AI ikke noget vi blot taler om – vi har arbejdet med AI, machine learning og big data i over 10 år.

Collectia er i dag i lige så høj grad en moderne it-virksomhed, som vi er et inkassofirma. Dette kommer både vores klienter og deres kunder til gode, som har en ubetalt regning. Vi har egne softwareudviklere og IT-afdeling, der hver dag arbejder benhårdt på at gøre det nemmere, hurtigere og mere intuitivt at oprette, følge og afslutte sine inkassosager på.

Vores AI-teknologi hedder CAI

CAI er navnet på vores kunstige intelligens, som står for ‘Collectia Artificial Intelligence’. CAI udvikles, tilpasses og forbedres af vores egne softwareudviklere, der løbende forbedrer måden vi arbejder, rapportere og indkassere på.

Men hvad kan CAI og dermed AI, så gøre for din virksomhed? CAI bruger løbende sin viden om inkassosager, fakturaer, forfaldsdatoer, demografi, økonomisk situation, tidligere betalingshistorik, geografi, adfærdsmønstre og en lang række målepunkter for vores kunder til at tilpasse, forbedre og forfine måden, som vi arbejder med inkasso på.

De fleste inkassofirmaer anvender et  traditionelt journaliseringssystem, der blot opbevarer data. Sådan et system har vi også, men ved at aktivere CAI, kan vi behandle de enorme mængder data, som vi løbende indsamler. Dataen bruger vi til at udarbejde dynamiske inddrivelsesforløb, der tager udgangspunkt i den enkelte kunde og sagstyper. Således leverer vi et effektiv inddrivelsesforløb hver gang – et forløb der rammer kunden på deres fortrukne kommunikationskanal/medie. Det betyder for os, at alle vores inkassosager køres mere effektivt – tilpasset den enkelte kunde. Dette resulterer i kortere sagsbehandling og i sidste ende, at vores klienter får deres penge hurtige retur – end hvis alle sager blev behandlet ens.

Læs mere – eller prøv os ved selvsyn

Hos Collectia er AI ikke bare et buzzword, det er noget, som vi arbejder effektivt med hver dag i vores inddrivelsesprocesser. Vi ser tydeligt, at teknoligien gør en forskel for klienter og deres kunder. Kunden får bedre hjælp til at få sin sag ud af verden, og klienten får flere af sine penge hjem.

Læs mere om hvordan Collectia arbejder med AI:

Eller prøv os gerne af allerede i dag, og oplev vores CAI-system ved selvsyn.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg