Skip to main content
ERP

ERP

ERP står for Enterprise Resource Planning og er et stykke software, der kan hjælpe virksomheder med at administrere alle de aspekter, som mange virksomheder har brug for i det daglige: salg, bogføring, HR, bogholderi, lagerstyring, support og vedligeholdelse, løn og meget mere.

Styrken ved et ERP-system er bl.a., at virksomheden kan styre mange områder fra et centralt sted.

Hvem gør brug af et ERP-system?

Mange forskellige typer virksomheder gør i dag brug af et ERP-system til at administrere vigtige funktioner og afdelinger i virksomheden – lige fra produktionsvirksomheder, servicevirksomheder til handelsvirksomheder.

Fælles for de fleste virksomheder, der gør brug af et ERP-system, er, at det typisk er virksomheder af en vis størrelse – og dermed også virksomheder, der har flere medarbejdere, flere afdelinger og flere funktioner.

Det vil med andre ord være de færreste enkeltmandsvirksomheder eller virksomheder med en lav kompleksitet, fx konsulentvirksomheder, der i dag vil kunne opnå fuld gavn af et ERP-system og dets muligheder for bl.a. lagerstyring, kundeservice osv.

Hvad er forskellen på et ERP-system og et regnskabsprogram?

Der er stor forskel på et regnskabsprogram og en ERP-løsning.

ERP-løsningen er et samlet system, der kan administrere alle aspekter omkring en virksomheds drift: salg, kundeservice, lagerstyring, bogholderi og meget andet.

Regnskabs- og økonomiprogrammet er ofte mere fokuseret på udelukkende styring af økonomifunktionen: bogføring, fakturering osv.

Mange regnskabsprogrammer har i dag mulighed for at tilkoble en række apps og integrationer til deres løsning, så deres regnskabsprogram i højere grad minder om et ERP-system. Der findes eksempelvis integrationer og apps til regnskabsprogrammer, der kan udvides med funktionalitet inden for inkasso, HR, løn osv.

De største ERP-systemer

Der findes på verdensplan en række ERP-systemer, hvor de største er:

  • Microsoft Dynamics NAV (i dag Microsoft Dynamics 365 Business Central)
  • SAP
  • Oracle
  • SYSPRO

Det mest brugte ERP-system i Danmark vurderes fortsat at være Microsoft Dynamics (Navision) og dens efterfølger, Microsoft Dynamics 365 Business Central.


Gratis materiale

Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg