Skip to main content
Udsættelsesrekvisition

Udsættelsesrekvisition

En udsættelsesrekvisition er en del af huslejeinkasso, uanset om det er dig som kreditor og udlejer, der står for arbejdet, eller om det er din advokat eller et inkassofirma.

Vælger en lejer ikke at betale sin husleje, skal du som udlejer fremsende et påkrav, hvori der gives en betalingsfrist på 14 dage. Betaler lejeren restancen inden for de 14 dage, har vedkommende ret til at blive boende.

Hvis lejeren derimod ikke betaler det skyldige beløb inden for de 14 dage, har du som udlejer mulighed for at ophæve lejekontrakten med øjeblikkelig virkning ved at fremsende en ophævelsesskrivelse. Dette betyder i praksis, at der ikke længere eksisterer et lejeforhold mellem lejer og udlejer, og at lejeren ikke længere har ret til at blive boende i lejemålet.

I mange tilfælde vælger lejeren frivilligt at fraflytte lejemålet efter at have aftalt en deadline med udlejeren.

I de tilfælde, hvor lejeren ikke fraflytter lejemålet, kan sagen sendes til fogedretten. Fogedretten kan hjælpe med at sætte lejeren ud af lejemålet, eventuelt med hjælp fra flyttefolk, låsesmed og politi.

Udsættelsesrekvisitionen fremsendes til fogedretten.

Hvad er en udsættelsesrekvisition?

En udsættelsesrekvisition er et simpelt dokument, som en udlejer, dennes administrator, advokat eller et inkassofirma fremsender til fogedretten med det formål at få lejeren udsat.

Udsættelsen sker typisk på baggrund af manglende betaling eller anden væsentlig misligholdelse af lejekontrakten.

Det er vigtigt for udlejeren at sikre sig, at lejeren har modtaget brevet – så sørg altid for at få dokumentation herfor. Påstår lejeren, at vedkommende hverken har modtaget påkravet eller ophævelsen af lejemålet, skal udlejeren dokumentere, at det rent faktisk er sendt. Kan udlejeren ikke det, vil fogedretten typisk afvise sagen.

Hvad indeholder en udsættelsesrekvisition?

En udsættelsesrekvisition er et forholdsvis simpelt dokument, som skal indeholde følgende oplysninger:

  • Oplysninger om udlejer
  • Oplysninger om lejer
  • Lejemålets adresse
  • Årsagen til udsættelsen (eksempelvis ophævelse eller opsigelse af lejemålet)

Som bilag til den fremsendte udsættelsesrekvisition skal der vedlægges en kopi af lejekontrakten, eventuelt påkrav og dokumentation for ophævelsen af lejemålet.

Der er ingen formelle krav til udsættelsesrekvisitionen, hverken i forhold til opsætning eller format – den skal blot indeholde ovenstående oplysninger.

Derfor er det heller ikke nødvendigt at anvende en skabelon eller lignende.

Udsættelsesrekvisitionen skal fremsendes til den fogedret, der dækker retskredsen, hvor lejemålet er beliggende.

Ved indleveringen af udsættelsesrekvisitionen skal der betales et retsgebyr på 750 kroner til fogedretten.

Er alle formaliteter overholdt omkring opsigelsen eller ophævelsen af lejemålet, accepterer fogedretten sagen. Hvis ikke, vil fogedretten afvise sagen, og du skal starte forfra.

Når fogedretten har accepteret udsættelsesrekvisitionen, vurderes det, om der skal afholdes et møde, eller om man foretager en udkørende fogedforretning med eventuelt politi og låsesmed.

I praksis ser vi, at udsættelsesrekvisitioner, der skyldes manglende betaling, ofte gennemføres uden et indledende møde, men berammes direkte til en udkørende udsættelse.


Gratis materiale

Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg