Skip to main content
100% digitalt inkassofirma - er til din fordel - Inkasso Blog
Sebastian S. •
23/05/2022

100% digitalt inkassofirma – er til din fordel

Digitaliseringen har for alvor skyllet ind over de danske virksomheder, og danske virksomheder har som aldrig før taget digitalisere til sig. Det sker i form af bl.a. gennemførelsen af nye digital arbejdsopgaver, processer og kommunikation.

Collectia er blandt nordens ældste inkassofirmaer, med over 150 års erfaring – men også blandt de måske mest digitaliserede inkassofirmaer, når det kommer til oprettelse, opfølgning og rapportering … alt sammen til fordel for debitor og kreditor.

Det er ikke bare et øget krav i bogføringsloven pr. 1. juli 2023 om digital regnskaber, der gør digitalisering nødvendig. Det skaber også en bedre bundlinje for din virksomhed – og et langt mere effektivt inkassoforløb, når alt oprettes, føles og afsluttes digitalt – og online.

I dette indlæg sætter vi som inkassofirma fokus på, hvorfor du som virksomhed bør tage digitalisering alvorligt, når det kommer til inkasso, og valg af inkassofirma.

Digitaliseret inkasso er en god forretning

Digitalisering er ofte en god forretning – og det samme er digital og online inkasso også. For med det korrekte digitale setup til dit inkassofirma, vil I spare utroligt meget tid og ressourcer – når eksempelvis fakturaer automatisk (eller manuelt) oprettes ved blot få klik.

De fleste inkassofirmaer, herunder også Collectia, tilbyder i dag eksempelvis API, digital indlæsning og FTP-adgang, så din virksomhed nemt og hurtigt kan oprette, følge og afslutte sager.

Online inkasso gør inkasso nemt

Lad os være helt ærlige Inkasso er ikke et område, som det de fleste virksomheder ønsker at bruge alt for meget tid og ressourcer på. Derfor skal inkasso også være nemt!

Vælger du en inkassovirksomhed med de rette digitale kompetencer og eksempelvis mulighed for online adgang til dine sager – vil du opleve at inkasso ofte fungerer langt nemmere end med manuelle sagsoprettelser, manuelle rapporteringer og lignende.

For med eksempelvis online inkasso kan du nemt overføre sagen til et inkassofirma, der herefter håndterer sagen for dig – det er jo grundlæggende det de fleste ønsker sig med inkasso.

Digital muligheder giver flere muligheder

Vælger du et inkassofirma med digitale kompetencer, vil du opleve at få flere muligheder som kreditor.

For med digital inkasso, eksempelvis gennem en online adgang / interface – har du ofte bedre overblik over dine sager; hvor langt i inddrivelsesforløbet er sagen, hvad er der kommunikeret med kunden om, og hvornår får du dine penge.

Derudover ser vi ofte også, at et digital mindset hos inkassofirmaet også har den fordel, at de ofte kan udnytte nye teknologier, såsom online betaling, mobilbetaling, online kommunikation (fx live chat) – ting der måske ikke gøres brug af hos et traditionelt advokatkontor. Alt sammen for at øge chancen for at få dine penge hjem.

Digitalisering giver hurtigere og bedre inkasso

I en effektiv inkassoproces er tid og timing altafgørende. For jo længere tid en varer, des længere tid går de,r før du som kreditor får dine penge. Med en effektiv digitalisering af alle inkassosager, overholdes alle tidsrammer og processer på den bedste mulige vis, og er dermed ikke afhængig af nøglepersoner eller lignende.

Digital oprettelse af inkassosager det faktisk muligt at påbegynde inddrivelse samme dag, eller senest næste hverdag. Modsat kan det tage flere dage at behandle, indtaste og oprette manuelle inkassosager.

Collectia – stærke IT-kompetencer krydret med 150 års inkasso-erfaring

Collectia er med vores mere end 150 års erfaring som inkasso, blandt nordens ældste inkassofirmaer – og det er til din fordel, hvis du ønsker en professionel håndtering af dine inkassosager. Men hos Collectia ser vi os selv lige så meget som en moderne it-virksomhed; hvor vi har egne softwareudviklere og IT-arkitekter, der bygger på vores egne IT-systemer, og hjælper med at kundernes overførsel af sager og informationer sker på den absolut bedste måde!


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg