Bekymrende tendens: Flere konkurser – sådan undgår du dem

Collectia hjælper, som en af de største inkassofirmaer i Danmark, tusindvis af selskaber med inkasso, dårlige betalere og ikke mindst, deler vi ud af gode råd til virksomheder, for at optimere deres økonomi.

I denne artikel sætter vi fokus på konkurser – som over de sidste 10 år, har udviklet sig med en bekymrende tendens.

Konkurser blandt danske virksomheder har historisk set altid bevæget sig meget op og ned – og der har historisk set altid været mange faktorer, der har spillet ind på konkurser i Danmark; sæsonvirksomheder, finanskriser og meget andet.

De seneste par år er ingen undtagelse – men antallet af konkurser er de sidste 5 år de højeste siden 2009. Som eksempel var der 1.524 konkurser i December 2017 – mens det tal blot var 343 i December 343.

(Kilde: DST.dk)

 

Kreditvurdering af kunder og undgå kunder der går konkurs

Der er ingen entydig svar på det markant højere niveau for antallet af konkurser – og årsagerne er derfor rigtig mange. En ting er sikkert; En konkurs er ofte forbundet med tab – både for ejeren af virksomheden, men især også for sine kreditorer; der ofte taber hele eller dele af deres udestående. Derfor kan det også være svært at give et fast svar på, hvordan du sikrer dig mod, at dine kunder går konkurs – men en ting er sikkert; Du kan gøre rigtig meget – og det starter med kreditvurdering.

Vælger du at kreditvurdere dine kunder, får du et dybere indblik i dine kunders økonomiske situation, deres seneste nøgletal, en anbefaling til kredittid, kreditstørrelse m.m.

 

Konkursanalyse direkte i Qatchr

I Qatchr får du som bruger direkte adgang til en automatiseret konkursanalyse, som afslører, om du handler eller skal til at handle med en virksomhed, der har konkurser bag sig. Analysen viser, om virksomheden eller en CVR-relateret har direkte eller indirekte konkurser bag sig. En unik feature som vil gøre din næste kreditbeslutning datadrevet og derved langt lettere.

 

Collectia anbefaler Qatchr

Som mange måske ved, så har vi her hos Collectia vores egen kreditvurderings-tjeneste, Qatchr. En intuitiv kreditvurderingsplatform skal kan anvendes af alle virksomheder – uanset størrelse. Qatchr kan både kreditvurdere privatpersoner og virksomheder – og er udviklet på rygraden af vores mere end 100 års erfaring med inkasso og dårlige betalere.

 

Prøv Qatchr gratis og uforpligtende allerede i dag

Hos Collectia er vores anbefaling til Qatchr så stor, at vi synes du bør prøve det – ganske gratis og helt uforpligtende.

For i stedet for at fortælle dig om de mange fordele Qatchr har – og hvordan Qatchr kan hjælpe din virksomhed med at sikre profitabelt samarbejde fremadrettet – så synes vi faktisk, du skulle prøve løsningen selv.

Qatchr tilbyder en gratis og uforpligtende demo – prøv det allerede i dag!