Skip to main content
CVR-nummer

CVR-nummer

Det Centrale Virksomhedsregister, også kendt som CVR, er et register over alle danske og grønlandske virksomheder, foreninger og myndigheder. CVR-registret indeholder alle aktuelle og historiske stamdata for virksomheder og deres kontaktpersoner. Alle danske og grønlandske virksomheder, foreninger og myndigheder har et unikt CVR-nummer (virksomhedsnummer), ligesom personnummeret (CPR-nummeret).

I Danmark er Erhvervsstyrelsen ansvarlig for Det Centrale Virksomhedsregister og dermed for de danske og grønlandske CVR-numre.

I Norge og Sverige har de også et unikt nummer for virksomheder, som kaldes organisationsnummer eller org. nr.

Opslag i CVR

Hvis du har et virksomheds CVR-nummer eller det juridiske virksomhedsnavn eller binavn, kan du slå det op i CVR-registret på CVR.dk.

På CVR.dk kan du finde følgende oplysninger om virksomheden:

  • Det juridiske navn
  • Adresse
  • Opstartsdato
  • Virksomhedsform
  • Status
  • Branchekode
  • Formål
  • Regnskabsår
  • Registreret kapital
  • Relevante oplysninger om ejerforhold, direktører og stiftere

Udover at slå de juridiske stamdata op på CVR.dk er der også mulighed for at hente de seneste årsregnskaber, hvis virksomheden er et ApS eller et A/S.

Ved at bruge CVR.dk får du en god indikation af, hvem du handler med – både med hensyn til virksomheden og personerne bag virksomheden.

Det er gratis at benytte CVR.dk.

CVR-nummer i forbindelse med inkasso

Et overraskende stort antal virksomheder og privatpersoner ved ikke altid, hvem de handler med, når de køber varer og tjenester. I dagligdagen har det måske mindre betydning, så længe varen virker, eller betalingen sker til tiden.

Men når det kommer til inkasso, er det af afgørende betydning, at du faktisk ved, hvem din kunde er. Hvis det drejer sig om en virksomhed, anbefaler vi som inkassofirma altid, at du får et CVR-nummer og angiver det på fakturaen.

Ved udelukkende at have et CVR-nummer i forbindelse med inkasso sikrer du, at du handler med den rigtige virksomhed. På den måde undgår du f.eks., at det er den forkerte virksomhed eller at virksomheden slet ikke har det navn, du troede.

Hvad er konsekvensen af ikke at arbejde med CVR-nummer i din virksomhed?

Uanset hvordan du arbejder med kunder, er kundedata ofte vigtige, især når det kommer til virksomheder. Vi anbefaler derfor altid, at du indsamler kundens korrekte CVR-nummer for at kunne fakturere den rigtige kunde og have alle korrekte og opdaterede data fra CVR.dk om kunden.

I yderste konsekvens kan du f.eks. risikere at fakturere den forkerte virksomhed eller at fakturere en virksomhed, der slet ikke eksisterer, hvis du bare opretter en virksomhed ud fra et navn.

Hvis du f.eks. fakturerer en kunde med forkerte oplysninger, kan en virksomhed afvise betalingen, og det samme vil et inkassofirma gøre.

Hvis du ikke kan finde en virksomheds CVR-nummer:

Hvis det ikke er muligt at finde en virksomheds CVR-nummer på CVR.dk, skyldes det ofte, at CVR-nummeret er forkert, eller at det oplyste virksomhedsnavn er stavet forkert eller at virksomheden opererer under et navn, der ikke er registreret hos CVR.

De fleste CVR-numre er aktive på CVR.dk, selv hvis de er registreret som ophørte. Det vil derfor være en god idé at bede om en virksomheds CVR-nummer.


Gratis materiale

Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg