Skip to main content
Betalingsdato

Betalingsdato

Betalingsdatoen er den dato, hvor en kunde eller debitor betaler sin faktura.

Mange fejlagtigt tror, at begrebet betalingsdato og betalingsfrist har den samme juridiske betydning, men det er ikke korrekt. Betalingsfristen er den dato, hvor kunden skal betale fakturaen, mens betalingsdatoen er den dag, hvor kunden faktisk foretager betalingen.

I princippet kan betalingsdatoen og betalingsfristen være den samme dag, men juridisk er det to forskellige begreber.

Betalingsdato kan være forskellig

Det er vigtigt at være opmærksom på, at betalingsdatoen kan være forskellig fra den dag, hvor du som erhvervsdrivende modtager pengene for fakturaen. Hvis debitor og kreditor ikke har samme bank, vil betalingen ofte ske på den næstkommende bankdag, og du vil derfor opleve, at betalingen først kan registreres 1-2 hverdage efter, at kunden har indbetalt beløbet.

Af samme årsag anbefaler vi som inkassofirma, at du venter mindst et par hverdage efter forfaldsdatoen, før du begynder at reagere med opkald, rykkerskrivelser eller inkassovarsel.

Betalingsdato og rettidig betaling

I dansk ret anses betaling for rettidig, når sælgeren (kreditor) har modtaget pengene på den aftalte dato. Ved betalingsoverførsel i banken anses betalingen for rettidigt betalt, når beløbet er trukket fra køberens (debitorens) konto.

Med andre ord anses betalingen som rettidig, hvis den er sket på betalingsfristen, når en køber køber en vare eller tjenesteydelse.


Gratis materiale

Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg