Skip to main content
Derfor skal du outsource inkasso - Inkasso Blog - Collectia Inkassofirma
Sebastian S. •
18/08/2021

Derfor skal du outsource inkasso

I Danmark findes der rigtig mange dygtige og kompetente inkassofirmaer og advokater med speciale inden for inkasso. Helt præcist findes der 65 autoriseret inkassovirksomheder, der må og kan hjælpe din virksomhed med inkasso.

Uanset om du vælger Collectia som din inkassopartner, en af vores konkurrenter eller en inkassoadvokat – siger vores mange års erfaring, at outsourcing af inkasso-funktionen for de fleste virksomheder både er rentabel og tidsbesparende.

Men hvorfor skal du outsource dit inkasso – frem for at lade din bogholder stå for det?

Vi har samlet 5 gode råd til, hvorfor vi mener, at du bør outsource din inkasso til os, et konkurrerende inkassofirma eller en inkassoadvokat.

1. Frigiver tid og ressourcer

Uanset om du vælger en dygtig inkassoadvokat eller et inkassofirma til at varetage din inkasso – vil dit bogholderi uden tvivl opleve at få mere tid, og flere ressourcer.

For udsendelse af rykkerskrivelser, inkassovarsel, opkald til debitor, afdragsordninger, dialog med debitor og eventuel behandling i fogedretten – tager tid fra bogholderiet. De fleste advokater og inkassofirmaer står for hele processen – ofte langt billigere og mere effektivt end I selv kan gøre det.

…og hey, hvorfor ikke bruge tid på de kunder, der betaler, og lade advokat eller inkassofirma varetage dem, der ikke gør?

2. Spar penge

De fleste advokater og inkassofirmaer tilbyder i dag meget lave priser – eller endda gratis inkasso i form af “No cure – No pay”, hvor du kun betaler, hvis de får dine penge hjem. Får de ikke pengene hjem, er inkasso gratis.

Eksempel: Din kunde skylder dig 1000 kroner; et inkassofirma vil typisk tage 10%, såfremt sagen løses – altså 100 kroner. Kan dit bogholder i timeløn selv udsende rykkerskrivelser, udsende inkassovarsel osv. for blot 100 kroner?

Uanset om du vælger no cure no pay, en abonnementsløsning eller en helt 3. løsning, er outsourcing af inkasso-funktionen ofte meget besparende på både kort og lang sigt.

3. Alle processer og gebyrer overholdes

Der findes rigtig mange dygtige inkassofirmaer og advokater med speciale i inkasso i Danmark – og en ting du kan være sikker på er, at der er styr på alle formalier, processer og alle de rigtige gebyrer pålægges samt overholdes.

Det er både til din fordel, inkassofirmaets og ikke mindst din kunde.

Vi ser desværre ofte, at virksomheders egen bogholderifunktion glemmer vigtige gebyrer eller ikke overholder de lovmæssige tidsfrister, der er gældende. Det vil ikke ske, når du outsourcer din inkasso.

4. En samlet løsning – fra rykker til fogedretten

Mange inkassovirksomheder og advokater tilbyder i dag en fuld løsning (full-service), hvor de assisterer din virksomhed med alt lige fra den første rykkerskrivelse til og med en eventuel fogedretssag.

Dermed kan du som virksomhed sætte din debitorstyring på autopilot – uden selv at skulle bruge tid på at rykke for sene betalinger.

5. Et godt overblik

Mange inkassofirmaer har gode systemer til at give din virksomhed et godt overblik over jeres inkasso; hvem har betalt, hvem er der lavet afdragsordning med, hvilke sager er åbne, hvilke sager er lukket osv.

Et overblik der gør det nemt for virksomheden at følge med i alle handlinger – og dermed hvad der sker med ens inkassosager.

Håndterer du jeres egen inkasso i dag?

Er du bogholder og står for jeres inkasso – så tag en snak med os, om hvilke muligheder I har. Og er I endnu ikke klar til en løsning, så husk, at vi har et univers med gratis skabeloner til rykkerskrivelser, inkassovarsler og meget meget mere lige her:

Fakturaskabelon

Inkassovarselskabelon

Rykkerskabelon

Påkravsskrivelseskabelon

Skyldeklæringskabelon

Gratis e-bog: 8 gratis inkassotips – sådan håndterer du dårlige betalere


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg