Skip to main content
Kompensationsgebyr

Kompensationsgebyr

Kompensationsgebyr er et gebyr, som du har mulighed for at tilskrive dine ubetalte fakturaer hos dine B2B kunder.

Hvad er et kompensationsgebyr?

Kompensationsgebyret er et gebyr, som du kan pålægge dine erhvervskunder til at dække en del af de ekstra omkostninger, som du (kreditor) har, når en debitor ikke betaler sine fakturaer.

Kompensationsgebyret har grundlæggende intet med et rykkergebyr at gøre, men må gerne pålægges sammen med rykkergebyret eller blot som et selvstændigt gebyr.

Muligheden for kompensationsgebyret kom den 1. marts 2013, hvor den danske rentelov tilsluttede sig EUs direktiv 2011/7/EU af 16. februar 2011 om bekæmpelse af forsinket betaling i handelstransaktioner.

Hvor meget må du opkræve i kompensationsgebyr?

Den Europæiske Union og det danske Justitsministerie har fastsat kompensationsgebyret til 40 euro, dvs. 310 kroner.

Lovgivningen sætter de 310 kroner som værende et maks beløb, og er med andre ord muligt at pålægge et mindre kompensationsgebyr end de 310 kroner.

Hvem må kreditor opkræve gebyret af – og hvornår må kompensationsgebyret pålægges?

Kreditor må kun pålægge sine erhvervskunder kompensationsgebyret, altså i det tilfælde hvor to virksomheder handler med hinanden, også kaldet B2B-handel.

Privatpersoner må med andre ord ikke pålægges kompensationsgebyret. I dette tilfælde er det kun muligt at pålægge de sædvanlige renter og rykkergebyr.

Kompensationsgebyret må pålægges når fakturaen er overskredet og må pålægges sammen med rykkerskrivelserne (både med og uden rykkergebyrer).

Hvordan påvirker kompensationsgebyret mine rykkergebyr?

Kompensationsgebyret påvirker ikke dine rykkergebyrer, renter eller øvrige inkassoomkostninger, da kompensationsgebyret skal ses som værende et selvstændigt gebyr.

Læs også:


Gratis materiale

Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg