Skip to main content
5 myter om inkassofirmaer - Collectia Inkasso
Sebastian S. •
03/01/2021

5 myter om inkassofirmaer

Inkassobranchen er blandt de ældste brancher i historien. Så længe der har eksisteret handel med to parter, har der været behov for opkrævning af gæld.

Måske derfor er inkassobranchen også blandt de brancher, hvor der eksisterer flest myter.

Der findes rigtig mange myter om inkasso og især om inkassofirmaer – og som inkassofirma med over 150 års erfaring, har vi hørt rigtig mange af dem.

I denne artikel sætter vi fokus på de 5 myter, som vi oftest hører. Hvilke er falske, og hvilke er måske sande?

Myte nr. 1: Inkasso kan ikke betale sig

For nogle sager er den påstand sand! Men heldigvis er den for langt hovedparten af alle sager, forkert.

Selvfølgelig kan inkasso betale sig, og heldigvis løses langt størstedelen alle sager – enten gennem en fuld indfrielse eller gennem en afdragsordning.

De fleste inkassofirmaer og inkassoadvokater lever af at løse kundernes sager – og ofte er der både renter, salærer og gebyrer at hente for et inkassofirma, hvis en sag løses. Derfor har inkassofirmaet stor interesse i at løse den enkelte sag – ligesom deres kunder har

Når det er sagt, må vi også erkende, at nogle sager er svære eller ikke mulige at løse. I nogle tilfælde går kunden konkurs eller er i så dyb gæld, at en afdragsordning ikke er en mulighed.

Myte nr. 2: Inkasso er dyrt

Vi vil ikke gøre os til dommer overfor,  hvad der er dyrt, eller ikke er dyrt,. Vi ved blot, at vi er blandt Danmarks billigste inkassofirmaer – og kan tilbyde nogle af nordens bedste priser på inkasso i markedet.

Du kan finde vores priser og forskellige løsninger ved at besøge linket forneden.

Myte nr. 3: Jeg kan lige så godt foretage inkasso selv

Korrekt! Du kan som kreditor sagtens foretage inkasso selv – ofte kaldet for egeninkasso.

Men lige som du sandsynligvis har en bogholder til at stå for din bogføring, en revisor til at hjælpe dig med årsregnskabet, og en advokat til at hjælpe dig med jura – så er der også rigtig mange gode grunde til at outsource inkasso til et inkassofirma.

Eksempelvis kan et inkassofirma sørge for alt lige fra udsendelse af første rykkerskrivelse – til fogedretten. Helt uden du skal foretage dig noget, og kan koncentrere dig om at drive og vækste din virksomhed.

Myte nr. 4: En advokat må foretage sig mere i en inkassoproces end et inkassofirma

Forkert!

Et inkassofirma i Danmark er i udgangspunktet autoriseret af rigspolitiet – og har dermed en lang række formalier, deadlines og krav, der skal leves op til.

Disse er ikke anderledes end hos advokaten.

De fleste inkassofirmaer i dag har tilknyttet en advokat eller et advokatfirma, såfremt der skulle opstå juridiske udfordringer undervejs i inkassoprocessen, som eksempelvis indsigelser eller lignende fra debitor.

Myte nr. 5: Inkasso er en langsommelig proces

Både og!

Nogle vil uden tvivl opleve inkasso som langsommelig, mens andre vil opleve at deres sager løses på få dage.

Inkasso er en individuel proces og afhænger af to vigtige faktorer; gældens størrelse – og kreditors evne og vilje til at betale, kommunikere og gå i dialog om sin gæld.

Sådan forløber inkasso hos Collectia →

Har du flere myter, spørgsmål eller rygter du ønsker afklaret?

Driver du en virksomhed og har fra tid til anden udfordringer med dårlige betalere? Så tøv ikke med at tage fat i os! – Vi svarer gerne på dine spørgsmål og modbeviser gerne dine fordomme og myter, du måtte have om inkassofirmaer.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg