Skip to main content
Mænd optager mere og større gæld end kvinder - Collectia Inkasso Inkassofirma Blog
Sebastian S. •
04/01/2021

Rapport: Mænd har i gennemsnit større og mere gæld end kvinder

En ny rapport fra Gældsstyrelsen (december 2021) viser, at mænd har mere gæld til det offentlige end kvinder. Læs artiklen og se, hvad vi som inkassofirma mener, din virksomhed bør gøre for at undgå dårlige betalere og de ubetalte fakturaer.

Gældsstyrelsens nylige udgivet rapport viser, at hele 80% af den samlede private gæld til det offentlige stammer fra mænd – og mænd i alt udgøre 64% af alle danske skyldnere.

Dykker man nærmere ned i rapporten, viser den ligeledes, at mænds gæld i gennemsnit også er væsentlig større end kvinders. Mænd skylder ifølge Gældsstyrelsens rapport i gennemsnit 140.000 kroner – mens kvinder skylder blot 57.000 kroner

Dette er en tendens vi som inkassofirma kan genkende på vegne af vores klienter – der tæller alt fra mindre erhvervsdrivende, over større selskaber, forsikringsselskaber, forsyningsvirksomheder og televirksomheder.

Storskyldnere er også mænd

Gældsrapport viser ikke blot, at mænds samlede gæld udgører hele 80% af den samlede gæld til det offentlige – den viser også en klart overreprsentation af mænd som såkaldte “storskyldnere”. Gældsstyrelsen definerer en storskyldner, som værende en person der skylder over en million kroner.

Blandt storskyldnere er hele 15.000 mænd, der altså skylder over en million kroner til det offentlige – mens blot 2.000 kvinder skylder over en million. Dermed er 88% af alle storskyldnere altså mænd.

Mænd med personlig hæftelse trækker op i statistikken

Som inkassoselskab har vi mange teorier til, hvorfor det netop er mænd, der præger gældsstatistikken. Det er vores vurdering, at der er rigtig mange årsager til, at mænd har mere og større gæld end kvinder – hertil kommer blandt andet risikovillighed, som historisk set er større hos mænd.

Gældsstyrelsen pointerer blandt andet, at en af årsagerne skal findes ved, at mange større gældsposter kommer fra virksomheder – og især fra virksomheder med personlig hæftelse; altså hvor en virksomhedsejer personligt hæfter for alle forpligtelser; herunder også alt gæld.

Undgå dårlige handler – husk at kreditvurdere dine kunder løbende

Uanset om dine kunder er mænd eller kvinder, er der altid en risiko for, at kunder ikke betaler jeres mellemværende – og nogle brancher og virksomheder kan være ekstra udsatte.

Hos Collectia har vi i mere end 150 år hjulpet tusindvis af danske virksomheder, store som små, med deres inkasso; og dermed at få penge hjem fra ubetalte fakturaer. Hos Collectia håndterer vi hele processen – fra første rykker hele vejen, over inkassovarsel til fogedretten, hvis det bliver nødvendigt.

Vi er ikke blot et inkassofirma, vi ser os selv som en IT-virksomhed – og gør brug af vores mere end 150 års erfaring med inkasso til at hjælpe dig med helt at undgå dårlige betalere. Det produkt kalder vi Qatchr – advanceret kreditvurderingsværktøj. Qatchr hjælper dig med at trække kvalificerede beslutninger om dine kunder – nye som gamle.

Har du brug for at læse mere? Kan du allerede i dig prøve det gratis, og se om Qatchr er noget for dig.

Collectia hjælper med inkasso

Vi hjælper også gerne din virksomhed, hvis uheldet er ude – og de dårlige betalere har ramt din virksomhed.

For vores mere end 150 års erfaring med inkasso, gør os til en af de mest seriøse spillere på inkasso-markedet i Danmark – og det kommer din virksomhed til gode!

Har du brug for en uforpligtende snak om inkasso? Tøv ikke med at kontakte os allerede i dag.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg