Skip to main content
Produkt Kreditopslag i Gældsregister Debitorlisten - Collectia Inkassofirma & Qatchr
Sebastian S. •
27/01/2022

Slå op i gældsregister – 5 fordele din virksomhed bør kende

Et stigende antal virksomheder har fået øjnene op for vigtigheden af, at slå deres nuværende og kommende kunder op i et gældsregister – og med god grund.

Et gældsregister afslører ofte, om dine kunder har en restance hos andre virksomheder – og det kan skabe en grobund for en fyldestgørende vurdering af jeres kundeforhold.

Vi har i dette indlæg samlet 5 fordele til, hvorfor du som virksomhed bør slå dine kunder op i et gældsregister.

1. Et mere fyldestgørende billede af dine kunder

Erhvervsdrivende ønsker at være i stand til at træffe fyldesgørende beslutninger om kreditforhold på et oplyst og validt gundlag.

I Danmark findes der heldigvis rigtig mange gode muligheder for at undersøge sine erhvervskunder; indblik i årsregnskaber, negative observationer, konkursrelationer mulighed for at se hvem der ejer en virksomhed osv. Men handler du mest med privatpersoner, har det hidtil været sværere at kreditvudere kunden.

Men med et opslag i et gældsregister, vil du få en mere detaljeret og fyldestgørende indsigt; skylder dine kunder penge andre steder. Det betyder ikke nødvendigvis at kunden kommer til at skylde penge hos dig – men ofte vil det være sådan – og dermed har du mulighed for at tage dine foranstaltninger; kontant betaling, kortere betalingsfrist eller måske ligefrem forudbetaling?

2. Et supervåben

Vi har i Danmark næsten uanede muligheder for at undersøge vores kunder; offentlige regnskaber, CVR og CPR opslag, kundens adresse og tlf nr. Det er alle rigtige gode opslag, når du ønsker at vurdere en kunde. Men med et opslag i et gældsregister får du endnu et måleparameter; endda et særdeles effektivt et af slagsen.

For et opslag i et gældsregister vil afsløre om en kunde skylder penge til en eller flere virksomheder – og dermed vil du kunne træffe endnu bedre beslutninger, og måske undgå dårlige betalere.

3. Undgå dårlige betalere – og det medfølgende ekstra arbejde (og udgifter)

Den altoverskyggende årsag til at anvende et gældsregister er naturligvis for at undgå dårlige betalere – og dermed at undgå, at du ikke får betaling for dine varer og tjenesteydelser. Men hvad de færreste er klar over er, at dårlige betaler ofte også vil have endnu flere udgifter end blot manglende betaling for dine produkter.

Dårlige betaler medfører ofte en merudgift til virksomheden i forbindelse med inkassationen / inddrivelsen – og dermed det ekstra arbejde der ofte også er forbundet med dårlige betalere.

Et opslag i et gældsregister kan med andre ord sikre din virksomhed, at I får betaling for jeres varer – men også at I ikke får merudgifter til inkasso.

4. Specifikke og mere nøjagtige betalingspolitik

Står en kunde i et gældsregister, er der signifikant højere risiko for, at kunden også vil misligholde et økonomisk krav fra dig – som eksempelvis en fakturabetaling, et abonnement eller lignende løbende betaling.

Men sådan behøver det ikke at være.

For med et opslag i et gældsregister, kan du tilpasse din betalingspolitik i langt højere grad end uden et opslag. For med et opslag behøver du ikke at udelukke en kunde, men blot tilpasse jeres betalingspolitik til den enkelte kunde.

5. Udgiften er mindre end fortjenesten

Du kan naturligvis frit vælge hvor mange opslag i gældsregistret, du ønsker – nogle virksomheder vælger at slå alle kunder op, mens nogle kun vælger at slå nye kunder op. Det er helt op til jer, og jeres betalingspolitik og risiko.

Uanset hvor mange opslag du foretager, vil et opslag i et gældsregister medføre en udgift.

Vores erfaring viser dog, at denne udgift overgås mange gang af de økonomiske fordele der er forbundet med et opslag.

Prøv gratis opslag i et gældsregister allerede i dag 

Kunne du tænke at prøve om opslag i et gældsregister er noget for dig?

Vi har udviklet onlineplatformen, Qatchr, der hjælper erhvervsdrivende med at kreditvurdere privat- og erhvervskunder.

Hos Qatchr tilbyder vi netop nu, at du frit kan prøve os af, og se om det er noget for dig – 100% gratis, 100% uden binding og 100% uden forpligtelser.

Opret en gratis bruger allerede i dag – og vurder om det er noget for dig – vi er sikker på du ikke bliver skuffet!


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg