Skip to main content
Inkassoadvokat

Inkassoadvokat

Hvad er en inkassoadvokat?

En inkassoadvokat er en advokat, der beskæftiger sig med inkasso på vegne af sine klienter, som både kan være virksomheder og privatpersoner.

I juridisk forstand er der grundlæggende ingen forskel på en advokat eller en inkassoadvokat. Det er en og samme ting, ligesom en boligadvokat eller skatteadvokat også blot er advokater.

Som inkassovirksomhed skal du være autoriseret af politiet for at hjælpe dine klienter og kunder med deres inkasso. Som uddannet advokat skal du ikke være autoriseret til at hjælpe med inkasso. Med andre ord, så må alle advokater med en bestalling hjælpe virksomheder og privatpersoner med inkasso, hvis de altså ønsker at tilbyde denne service i deres advokatforretning, hvilket det er langt fra alle der gør.

Du skal som kunde dog være opmærksom på, at de fleste advokater har speciale og kompetencer indenfor lang række områder; hushandel, entrepriseret, skat og meget mere. Derfor er det ikke sikkert, at netop din advokat beskæftiger sig med inkasso. De advokater der beskæftiger sig med inkasso, benævner dermed ofte sig selv om inkassoadvokater.

Bemærk titlen advokat, og dermed også inkassoadvokat er en beskyttet tite, og må ikke bruges, såfremt du ikke er uddannet advokat med en bestalling.

Hvad er forskellen på et inkassofirma og en inkassoadvokat?

Grundlæggende er der ingen juridisk forskel på inkassoadvokater og inkassofirmaer. De må og kan gøre de samme ting; udsende inkassovarsel, pålægge gebyrer og salærer, kontakte debitor, sende debitor i fogedretten og meget mere.

Dog vil der ofte være den forskel, at inkassoadvokater sjældent udelukkende beskæftiger sig med inkasso, mens inkassofirmaerne ofte ikke laver andet. Det kan have den fordel, at inkassofirmaerne udelukkende har fokus på netop inkasso, og hvordan dette optimeres, mens advokaterne ofte ikke altid har inkasso som eneste fokus. Det kan ofte have betydning for håndteringen af sagerne, effektiviteten osv.

Ofte er inkassofirmaer billigere end inkassoadvokater. Det er sjældent at alle advokater med speciale i inkasso eksempelvis tilbyder en ‘no cure, no pay’-løsning, mens rigtig mange inkassovirksomheder tilbyder en sådan løsning.

Hvad er fordelen ved en inkassoadvokat?

Der kan være mange fordele ved at gøre brug af en advokat i forbindelse med inkasso.

En inkassoadvokat har ofte meget stærke juridiske kompetencer, og kan ofte hjælpe i de meget komplekse sager, hvor en ubetalt faktura måske ikke er det eneste problem mellem debitor og kreditor.

De fleste inkassofirmaer i dag har også tilknyttede advokater og inkassoadvokater i de sager, der er meget juridisk komplekse for at imødekomme de eventuelle udfordringer, der kunne opstå under et inkassoforløb.

Hvordan finder man en inkassoadvokat?

Det kan være svært at finde en god inkassoadvokat og især en advokat med et stærkt fokus på inkasso.

Start med at undersøge hos din lokale advokat, eller den advokat du i forvejen gør brug af, om de kan hjælpe dig med inkasso.

Derudover vil vi anbefale at du søger på eksempelvis “inkassoadvokat” på Google eller gør brug af Advokatnøglen (en søgemaskine udviklet af Advokatsamfundet til at finde advokater). På Advokatnøglen finder du i skrivende stund mere end 500 aktive advokater, hvoraf blot 63 advokater i Danmark har angivet, at de har inkasso som arbejdsområde, dvs. godt 12% af de danske advokater tilbyder inkasso som produkt.

Advokatnøglen kan du ligeledes søge specifikt efter inkassoadvokater i din region eller dit postnummer, hvis du ønsker en lokal advokat med kompetencer inden for inkasso.

Læs også:


Gratis materiale

Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg