Hver eneste dag sender danske virksomheder tusindvis af fakturaer til deres kunder, og heldigvis betales langt de fleste uden besvær.
Til tider oplever virksomheder desværre også, at kunden gør indsigelse over den fremsendte faktura. Denne artikel belyser indsigelser fra en kunde, og hvordan du bedst mulig håndterer en indsigelse.
En indsigelse er en klage eller protest over et stykke udført arbejde, eller et leveret produkt, hvor kunden ikke mener, at dette lever op til det forventede og aftalte.
Kunden kan også gøre indsigelse over prisen, såfremt kunden ikke mener, at arbejdet lever op til den aftalte pris.
Grundlæggende definerer loven ikke, hvad en indsigelse er, og der er i princippet derfor heller ingen bagatelgrænse for, hvad en kunde kan gøre indsigelse. Derfor er god dokumentation nødvendig fra din side.
Du kan gøre rigtig mange foranstaltninger for at sikre dig, at indsigelser undgås eller i hvert fald minimeres.
Vi anbefaler derfor, at du som virksomhed altid sikrer dig:
I praksis er det ofte svært 100% at undgå indsigelser. Men vores bedste råd er, at få skriftlig dokumentation på så meget i forbindelse med kundens ordre som overhovedet muligt; kommunikation, pris, produktet, leveringen m.m.
Vores erfaring viser, at des bedre din dokumentation er omkring kunden og kundens ordrer, jo nemmere kan du, dit inkassofirma, din advokat eller fogedretten afvise indsigelsen.
Såfremt en kunde gør indsigelse over en eller flere ting i forbindelse med handlen med dig, er det vigtigt, at du selv, dit inkassofirma eller din inkassoadvokat behandler denne før sagen fortsætter. For gør kunden indsigelse over en eller flere ting i inkassoprocessen, skal pålæggelse af yderligere renter og gebyrer standses, indtil indsigelsen er behandlet. Det er derfor vigtigt, at du, dit inkassofirma eller din inkassoadvokat hurtigst muligt behandler indsigelsen, så sagen kan fortsætte i inkassoforløbet.
Såfremt en kunde gør indsigelse, reklamerer eller gør protest over din service, din pris eller dine produkter, bør du så vidt muligt forsøge at håndtere dette selv gennem dialog og god kommunikation med kunden. Sørg for så vidt muligt at bruge din dokumentation mod kunden, hvis du mener, der ikke er begået fejl.
Heldigvis løses de fleste indsigelse gennem dialog.
Såfremt det ikke er muligt at finde en løsning på indsigelsen, og din kunden fortsat har indsigelse, bør du eskalerer sagen til inkassofirma eller advokat – så du kan få hjælp herfra.
Mange skyldnere tror fejlagtigt, at en indsigelse giver dem en fribillet til ikke at betale kravet – dette er heldigvis langt fra tilfældet.
For at indsigelsen behandles, og såfremt du, dit inkassofirma eller din advokat ikke kan finde enighed med skyldner, vil der ofte blive sendt en stævning til Civilretten i den retskreds, som skyldner bor i.
Såfremt skyldner ikke inden for 14 dage indleverer en skriftlig indsigelse til civilretten, vil civilretten afsige en dom. Dermed er skyldner dømt til at betale kravet, samt de påløbne omkostninger. Denne dom kan så bruges i forbindelse med udlægsforretning via fogedretten. Ved udlægsforretning menes der, at der kan foretages udlæg i skyldners aktiver (såsom køretøjer, ejendom, depositum m.m.). Visse udlæg kan tvangsrealiseres. Derved kan aktivet sælges på auktion til højest bydende og bruges til at nedskrive gælden.
Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage 08.30-15.30, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om vores services.
Ønsker du at se din sag eller snakke med os vedr. en opkrævning, bedes du om at gå til MitCollectia.dk
Collectia A/S | Abildager 11, 2605 Brøndby | CVR: 20015381
2023 | Collectia