Skip to main content
Kontakt dine kreditorer - det betaler sig - Collectia Inkassofirma - Blog
Sebastian S. •
18/06/2021

Kontakt dine kreditorer – det betaler sig

Økonomi, er for mange mennesker, et svært emne – og for rigtig mange danskere, kan det også være et næsten uoverskueligt emne, hvis regningerne hober sig op, og betalingen af dem ikke er muligt.

Årsagen til en dårlig økonomi kan være mange; manglende job, sygdom, forkerte prioritet, uforudsete udgifter og meget meget andet.

Uanset hvad årsagen til en dårlig økonomi er, er det vigtigt, at der tages hånd om situationen – uanset hvor uoverskuelig situationen føles.

I dette indlæg sætter vi fokus på, hvilke konsekvenser det har at ignorere sine kreditorer – og hvorfor du bør kontakte dine kreditorer, advokater og inkassofirmaer – der ofte sender breve vedr. inkasso, hvis du ikke betaler dine regninger til tiden.

Årsag nr 1: Det er dyrt at lade være

Næsten uanset om dine ubetalte regninger er fra en bank, en privat virksomhed eller et inkassofirma – er en ting sikkert; det er dyrt at ignorere dem.

Det er dyrt for virksomheder, og inkassofirmaer, ikke at få deres penge til tiden – og ofte skal virksomheden bruge tid og ressourcer på at kræve pengene ind. Derfor giver lovgivningen mulighed for at pålægge renter, gebyrer, rykkergebyr og inkassoomkostninger på et krav – og de fleste virksomheder gør brug af det.

Har du eksempelvis et krav på bare få hundrede kroner – kan det over tid sagtens stige til flere tusinde kroner.

Årsag nr 2: Debitorlisten og RKI (Experian) er en mulighed

Ignorerer du dine regninger har virksomheder, og inkassofirmaer, mulighed for at registrere dig gældsregistre såsom Debitorlisten og RKI (Experian), som dårlig betaler.

Det kan have store vidtrækkende konsekvenser for din økonomi, hvis du har en betalingsanmærkning i et gældsregister. Står du opført i Debitorlisten eller RKI, risikerer du eksempelvis ikke at kunne tegne et mobilabonnement eller at optage lån i banken.

Årsag nr 3: Fogedretten

Vælger du at ignorerer alle skrivelser fra en kreditor, eller et inkassofirma – er en af de sidste muligheder, fogedretten.

Fogedretten (eller civilretten) har mulighed for at tage udlæg i dine ting og aktiver – hvis du vælger at ignorere dine kreditorer – og ikke overholder eventuelle betalingsaftaler.

Årsag nr 4: Du risikerer at virksomheden ikke vil handle med dig

Handler du med en virksomhed og du efterfølgende ikke betaler regningen – risikerer du, at virksomheden ikke længere ønsker at handle med dig – eller lukker for at du senere kan betale på kredit.

Har virksomheden nogle unikke produkter, risikerer du dermed, at det kan blive svært at skaffe dem andre steder.

Årsag nr 5: Ta’ kontakt – de fleste virksomheder og inkassofirmaer vil gerne dialog

Som debitor kan det være meget svært at overskue sin økonomi, og især at tage de nødvendige snakke omkring den. 

Derfor vælger rigtig mange debitorer desværre også helt, eller delvis, at ignorere sine kreditorer – og vælger ikke at gå i dialog om sin gæld.

Netop en god dialog med dine kreditorer (eller inkassofirma) er måske en af de bedste løsninger, når du ikke kan betale dine fakturaer.

Uanset om du har mulighed for at betale eller ej – bør du ALTID gå i dialog. De fleste kreditorer (og inkassofirmaer) vil kunne forstå, og accepterer at du lige nu ikke har mulighed for at betale hele eller dele af et krav – og er ofte villige til henstand, nedsættelse af gælden eller nedskrivning på eventuelle gebyrer, for at komme videre i forløbet.

Husk, det er hverken pinligt eller skamfuldt at være åben omkring sin økonomiske situation, så sørg for at gå i dialog omkring den.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg