Skip to main content
Kender du CAI - Det burde du - Inkasso Kunstig Intelligens
Sebastian S. •
13/06/2023

Kender du CAI? – Det burde du

Artificial Intelligence (AI) har i mange år været en integreret del af danskernes hverdag, og det er muligt, at vi ofte ikke engang er klar over det.

Med AI har vi mulighed for at bruge kunstig intelligens til en bred vifte af tjenester, som vi omgiver os med, lige fra at skrive tekster til at løse og beregne meget komplekse problemstillinger. Det hele er baseret på det materiale, som systemet er blevet fodret med.

Hos Collectia, som et inkassofirma med over 150 års erfaring inden for inkasso, er vi blandt de førende i brugen og udnyttelsen af kunstig intelligens. Dette har en række fordele for dig som kunde, samt debitorer, der har et udestående hos os.

Læs også:

Hvad er CAI?

Collectia er på mange måder et traditionelt inkassofirma, der udfører alle de klassiske handlinger og muligheder inden for inkasso. Dette kan for eksempel være udsendelse af breve, opkald til skyldner, planlægning af renter og gebyrer samt brugen af fogedretten, hvis det bliver nødvendigt. Udførelsen af inkasso er derfor på mange måder et håndværk, der bygger på erfaring om, hvad der fungerer bedst.

CAI står for Collectia Artificial Intelligence, og det er vores kunstige intelligens-algoritme. CAI bygger på vores mere end 150 års erfaring med inkasso og er med til at støtte og understøtte vores daglige arbejde med inkasso. CAI indeholder et stort datasæt om debitorer, sagstørrelser, brancheforhold, sagstyper, adfærdsmønstre og meget mere. Dermed guider CAI hver eneste sag i den rette retning og kan springe mellem trin og handler i forløbet i din inkassosag, hvis det vurderes, at det kan føre til en hurtigere inddrivelse.

Fordelene ved vores kunstige intelligens

Inkasso er for mange inkassofirmaer og inkassoadvokater en proces bestående af faste rammer og foruddefinerede trin som for eksempel første og anden rykker, inkassovarsel og så videre. Hos Collectia er tilgangen til inkasso dog mere datadrevet.

Vi tror ikke på, at inkassosager skal behandles identtisk. Vores erfaring viser tydeligt, at ingen inkassosager er ens, og det gælder derfor også for vores tilgang. CAI, eller kunstig intelligens, støtter og hjælper os med denne tilgang i vores daglige arbejde.

Fordelene ved CAI er mange. Du vil ofte opleve, at dine sager behandles forskelligt; nogle sager kræver mange trin, mens andre vil kræve færre. Dette er baseret på, hvad vi og CAI vurderer er mest effektivt for din sag.

Kan AI overtage inkasso?

AI er uden tvivl kommet for at blive, og det gør arbejdet nemmere og mere effektivt for os, vores kunder (kreditor) og debitorer. Men kan AI fuldstændig overtage inkassoarbejdet?

På nuværende tidspunkt er inkassoprocessen hos Collectia ikke baseret på AI udelukkende. Inkasso handler først og fremmest om mennesker og deres økonomiske forhold. Der er mange forhold, der skal tages i betragtning, før inkasso kan sættes 100% på autopilot med AI.

Inkasso består af en lang række personlige forhold og hensyn, der skal vurderes og behandles. På disse områder er AI endnu ikke på niveau.

Med Collectia får du altså et balanceret forhold mellem 150 års erfaring og stærk kunstig intelligens.

Personlig dialog og effektive digitale værktøjer – den perfekt duo

Collectia er mere end blot et inkassofirma med stor erfaring i inkassobranchen. Vi ser os som en moderne IT-virksomhed med vores egne udviklere og sagsbehandlere. Selvom at vi er en IT-virksomhed, der udnytter innovative digitale løsninger til at effektivisere inddrivelsesprocessen, er vi en virksomhed, hvor vores medarbejdere og den menneskelige interaktion med debitorer er i fokus. Vores dygtige medarbejdere er den vigtigste ressource i Collectia. De har den direkte kontakt med vores debitorer, hvor de sørger for at levere en fair og respektfuld oplevelse til folk, som har et udestående. Vores digitale midler hjælper og støtter vores medarbejdere til at levere netop dette – den perfekte duo i vores optik.

Denne tilgang til inkasso og et massivt datasæt giver vores kunder et stærkt, digitalt og effektivt produkt. Det benytter sig ikke kun af kunstig intelligens, men tilbyder også en nem og overskuelig platform til at oprette, følge og afslutte inkassosager.

Vil du høre mere om vores arbejde med big data og kunstig intelligens?

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Collectia anvender AI i inkassohåndteringen? Tøv ikke med at kontakte os allerede i dag.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg