Skip to main content
Tjekliste - Sådan vælger du inkasso-leverandør i 2022
Sebastian S. •
02/08/2022

Tjekliste: Sådan vælger du inkasso-leverandør i 2022

Hvordan vælger man egentlig inkassopartner? – Hvilke faktorer bør man være opmærksom på, inden man vælger? Disse spørgsmål forsøger vi at besvare, så du er bedre stillet, når du skal vælge inkassoleverandør (inkassofirma eller inkassoadvokat).

Der findes over 100 inkassofirmaer – og endnu flere inkassoadvokater i Danmark, der står klar til at hjælpe dig med fakturaopfølgning og inkasso.

Vi har over 150 års erfaring med gældsinddrivelse. På baggrund af vores erfaring har vi udformet en checkliste, som vi mener, at du bør have med i dine overvejelser, når du skal vælge et inkassofirma eller en advokat til at behandle dine ubetalte fakturaer.


Prisen

Prisen er for mange erhvervsdrivende en vigtig parameter. De fleste inkassofirmaer tilbyder “no cure – no pay” i det udenretlige inkassoforløb. Her tjener inkassofirmaet først penge på din sag, såfremt den løses.

Andre inkassofirmaer og advokater tilbyder årlige abonnementer, priser for sagsoprettelse, priser for at lukke en sag, priser for at sende sagen videre til retslig behandling osv.

Du bør derfor nøje undersøge, hvad prisen for inkassoservicen er. Ofte findes der flere underliggende priser og gebyrer – afhængig af sagens omstændigheder og videre behandlingsforløb.


Online adgang til dine sager

Er det vigtigt for dig at:

  • få et nemt og hurtigt overblik over dine sager?
  • se hvor langt du er nået i processen?
  • se hvad der sker med dine sager?
  • se hvilke skrivelser, som dine kunder modtager?

I så fald anbefaler vi dig at finde et inkassofirma eller inkassoadvokat med online adgang til dine sager. Bed eventuelt om at få en demonstration af sagsplatformen, før du endeligt vælger din leverandør.


Performance

Performance (succesrate) er en speciel parameter, når det kommer til inkasso. For når alt kommer til alt, afhænger en succesfuld inkassoproces af sagstypen, din kunde, branchen, beløbets størrelse, aftaleforholdet, forberedelse til inddrivelsen og mange andre parametre. Dog servicerer de fleste inkassoleverandører typisk allerede en klient, som har sager og kundetyper, der minder om dine.

Spørg eventuelt leverandøren, hvor sucessfulde de er med netop din sagstype.


Erfaring med netop din sagstype

Det er naturligvis altid godt at vælge en leverandør med erfaring og de rette kompetencer. Prøv at spørge om inkassoleverandøren har erfaring med netop dine type af sager og kunder. Det kan eksempelvis være abonnements-kunder, tele-kunder, offentlige virksomheder, offentlig forsyning eller lignende. Erfaring er altafgørende – også når det kommer til inkasso.

Få præsenteret hvordan de behandler dine sager – og ikke mindst dine kunder

Ingen inkassofirmaer eller advokater behandler inkassosager ens. Vi råder alle til at tage en dialog med den kommende inkassoleverandør om, hvordan sagerne og ikke mindst kunderne behandles. Ønsker du på sigt, at dine kunder skal fortsætte som kunder i din forretning, er det ikke ligegyldigt, hvordan dine samarbejdspartnere behandler dem.

Inkassofirma vs. inkassoadvokat

Vi har løbende fortalt om fordelene og ulemperne ved et inkassofirma eller en inkassoadvokat.

Begge typer af inkassoleverandører gør det ofte godt – på hver deres måde. Hver har dog deres egne fordele og ulemper. Vi synes blot, at du skal have dem med i dine overvejelser, når du vælger leverandør til behandling af dine inkassosager.

Vi har senest bragt en artikel om emnet, som du kan finde her:

https://collectia.dk/inkasso-blog/tips-og-tricks/op-og-ned-i-inkassobranchen-i-2022-valget-mellem-inkassofirma-eller-inkassoadvokat/

Collectia – 150 års erfaring med inkasso

Hos Collectia har vi mere end 150 års erfaring med inkasso – og er derfor blandt Nordens førende og ældste inkassofirmaer. Vi har igennem årene forbedret og forfinet måden at drive inkasso på. Vi vil rigtig gerne vise dig, hvad et moderne inkassofirma som os kan tilbyde dig og din virksomhed.

Kontakt os allerede i dag. Vi sidder klar med gode råd og en uforpligtende demo af vores vores onlineplatform.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg