Hent gratis skylderklæring skabelon

Download skabelon

  Ved at udfylde og indsende denne formular, bliver du også tilmeld vores Nyhedsbrev. Du vil derfor modtage tre nyhedsbreve omkring inkasso, rykkerskrivelser og gode råd til at undgå dårlige betalere. Efterfølgende vil vi kun sende dig nyhedsbrevet én gang om måneden.

   

  Det er meget normalt at krav forælder, og for mange er det en kedelig nyhed, da man som virksomhed naturligvis ønsker at få penge for sit arbejde. Normalt set er det sådan, at din kunde har 3 år fra du udsteder fakturaen til, at den skal betales. Hvis fakturaen ikke er betalt efter 3 år, er den forældet. Her kan du kan juridisk set ikke længere gøre krav på, at den skal betales. Heller ikke ved hjælp af inkasso. Derfor er det utrolig vigtigt, at du og din virksomhed har styr på det, som vi kalder ‘forældelsesfristen’. At dit krav forældes kan dog undgås ganske let ved at man får forældelsesfristen udskudt med 10 år. Det kræver, at du får fundament i din sag. Men hvad er et fundament? Et fundament i denne sammenhæng betyder, at kunder, som skylder dig penge, vedkender sig gælden.

  Fundamentet kan anskaffes på flere forskellige måde, hvor den mest normale anskaffelse er ved en skylderklæring eller et frivilligt forlig, hvor kunden selv underskriver dokumentet. Ønsker din kunde ikke at underskrive, er der selvfølgelig andre metoder, man kan benytte – såsom en dom fra fogedretten eller en 2. påtegning af et betalingspåkrav. Begge gælder ligeledes gælder som et fundament.

   

  Flere gratis skabeloner:

  Påkravsskrivelse Skabelon

  Rykker Skabelon

  Inkassovarsel Skabelon

  Faktura Skabelon