Skip to main content
Ribers

Ribers

Ribers er et gældsregister, et register over dårlige betalere.

Navnet Ribers forkortes i dag som RKI (Ribers Kredit Information) – og ejes og drives af virksomheden Experian.

Med Ribers, eller RKI, kan du bruge tjenesten til at kreditvurdere nye og eksisterende kunder – og dermed skabe et overblik over dine kunders økonomiske situation.

Hvilke konsekvenser har Ribers?

Er du debitor og er opført i Ribers / RKI kan det have store konsekvenser for dig – både som privatperson eller virksomhed.

For et stigende antal virksomheder, bl.a. inden for tele, data og forsyning, vælger at kreditvurdere deres kunder – bl.a. med hjælp fra Ribers.

Og er du anført i Ribers, vil dette ofte have negative konsekvenser for dig som kunde. Det kan eksempelvis resultere i, at virksomheden ikke ønsker dig som kunde – til at virksomheden kræver kontant betaling, frem for at yde dig en kredit.

Du vil ligeledes have svært ved at kunne optage lån i eksempelvis banken, hvis du har en anmærkning i Ribers.

Hvordan kommer jeg ud af Ribers?

Du kan komme ud af Ribers / RKI ved at betale din gæld. Når betalingen er foretaget, vil kreditor, eller kreditors inkassofirma / inkassoadvokat anmode Ribers / RKI om en sletning af din registrering.

Din registrering i Ribers er gældende i 5 år – herefter slettes du. Du skal dog være opmærksom på, at gælden ikke forsvinder, ved at du slettes fra Ribers.

Står jeg i Ribers?

Som inkassofirma får vi ofte spørgsmålet “Står jeg i RKI” eller “Står jeg i Ribers” – men det kan du rent faktisk selv finde ud af.

For Experian har lavet tjenesten www.dininfo.dk hvor du kan se, om du er opført i RKI / Ribers.

Hvor mange står opført i Ribers?

Antallet af personer og virksomheder, der er registreret i Ribers, svinger fra år til år – og er ofte meget afhængig af de øvrige samfundsmæssige konjunkturer; beskæftigelse, inflation osv.

Ved udgangen af juni 2023 var der 173.007 registrerede i Ribers – med en samlet gæld på 9,1 mia. (Kilde: Experian) Det giver en gennemsnitlig gæld pr. registreret på 52.599 kr. 

Vi har vores egen kreditvurdering

Hos Collectia hjælper vi hver eneste dag vores kunder med at kreditvurdere nye og kommende kunder.

Vi har udviklet tjenesten Qatchr – der hjælper små og store virksomheder med at få en indsigt i deres økonomiske forhold. 

Qatchr inddrager en lang række forskellige data på dine kunder – bl.a. kreditvurderinger, ejerforhold, adresse osv.


Gratis materiale

Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg