Skip to main content
Din kreditpolitik skal se anderledes ud i 2023 - Collectia Inkassofirma Blog
Sebastian S. •
02/02/2023

Din kreditpolitik skal se anderledes ud i 2023

En god kreditpolitik er alfa og omega – Et stigende antal virksomheder har igennem de sidste årtier fået formaliserede rammer og processer, når det kommer til deres kreditpolitik, og det er en god ting! Kredit, betalingsfrister og debitorhåndtering er vigtigere end nogensinde. Hos Collectia tror vi, at 2023 er året, hvor virksomheden uden en stærk kreditpolitik kan blive hårdt ramt.

En effektiv kreditpolitik er afgørende for virksomheder, især i økonomisk pressede tider, da det hjælper med at sikre, at virksomheden har den nødvendige likviditet til at opretholde dens drift og overleve i en vanskelig økonomisk situation. Kreditpolitikken hjælper med at begrænse virksomhedens økonomiske risiko ved at sikre, at de kun udsteder kredit til kunder, der har en historik med at betale tilbage til tiden, og at deres betalingsevne bliver vurderet på en regelmæssig basis. Dette kan hjælpe med at reducere virksomhedens dårlige gæld, hvilket kan have en negativ indvirkning på dens økonomiske sundhed. Den kan også hjælpe med at opretholde en god kreditvurdering, hvilket er afgørende for virksomhedens evne til at opnå adgang til finansiering til fremtidige projekter og investeringer. Det kan også have en positiv indvirkning på virksomhedens omdømme og gøre det nemmere at tiltrække kunder og forretningspartnere.

2023 ser ud til at blive et spændende år – ikke blot for aktiemarkedet, boligmarkedet eller rentemarkedet. Vi forventer, at flere virksomheder vil opleve behovet for at styrke sin kreditpolitik, hvis de skal undgå øget tab på debitorer og mindske antallet af inkassosager.

Vi har fokus på kreditpolitikken i dette indlæg og hvorfor vi tror, at den skal se anderledes ud i 2023. 

Hvis din virksomhed allerede har en kreditpolitik, kan du få inspiration til at opdatere den. Hvis din virksomhed endnu ikke har en formel kreditpolitik, kan dette indlæg give dig inspiration til at udarbejde en.

Kreditpolitik – hvad er det?

‘Kreditpolitik’ er grundlæggende, hvad ordet så fint beskriver det; en politik for jeres kredithåndtering. Det er en formel række regler, der bestemmer, hvor meget og til hvem virksomheden ønsker at yde kredit til.

Kreditpolitikken kan være ens for alle kunder, eller den kan have en mere avanceret form, hvor nogle kunder har et større kreditbeløb end andre. Der er ingen faste regler for, hvad en kreditpolitik skal indeholde, og nogle virksomheder har ingen, mens andre har flere.

Hvordan kommer jeg i gang med en kreditpolitik?

Vi har tidligere diskuteret skrevet om emnet “kreditpolitik”, samt skrevet en vejledning om, hvordan du opstarter, udarbejder og optimerer din kreditpolitik. Den vil vi på det kraftigste anbefale dig at læse den.

Kreditpolitik – sådan udformer og anvender din virksomhed en effektiv kreditpolitik

Har du fra tid til anden udfordringer med dårlige betalere? Oplever du, at dine kunder ofte betaler for sent, eller måske slet ikke betaler? Uanset om du oplever dårlige betalere eller ej, så er en effektiv kreditpolitik nøglen til at sikre dig mod dårlige betalere, uanset størrelsen af din virksomhed. Dermed sikrer du dig en…

Hvorfor skal vi opdatere vores kreditpolitik i 2023?

Vi anbefaler, at man løbende reviderer og optimerer sine kreditpolitikkerne regelmæssigt, og 2023 bør ikke være en undtagelse. Vi forventer, at 2023 bliver et udfordrende år for mange erhvervsdrivende og privatpersoner; økonomien er presset, inflationen påvirker husholdningernes økonomi, og flere virksomheder og privatpersoner går konkurs. Dette øger presset på din kreditpolitik og dermed også, hvordan du bør anskue dine kunder.

Det naturlige skridt er at stramme din kreditpolitik i usikre tider. Men det kan også være tid til at udnytte andre værktøjer i din kreditpolitik frem for udelukkende at begrænse kreditbeløb og kreditperioder. 

Et eksempel kunne være at implementere et kreditvurderingsværktøj, der kan segmentere dine kunder og give anbefalinger til, hvilken kreditpolitik hver specifik kunde eller kundesegment bør have.

Har du brug for hjælp til din kreditpolitik?

Collectia har en rig erfaring på området for inkasso, gældsinddrivelse, kreditvurdering og kreditpolitikker, med over 150 års historie. Vi har kombineret vores ekspertise med moderne teknologier og data, for at give vores kunder de bedste løsninger.

Vi tilbyder også en gratis demonstration af vores kreditvurderingsplatform, Qatchr, som giver mulighed for at effektivt vurdere og segmentere dine kunder. Ved at anvende Qatchr kan du minimere risikoen for dårlige betalere og derved opretholde en sund økonomi i dit firma.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg