Skip to main content
Tjekliste - Sådan vælger du inkassopartner i 2023 - Collectia Inkassofirma
Sebastian S. •
25/01/2023

Sådan vælger du inkassopartner i 2023

Hvad bør du fokusere på, når din nye inkassopartner (inkassofirma eller inkassoadvokat) skal vælges? Det er et vigtigt spørgsmål, som vi forsøger at besvare hvert år hos Collectia.

Mange ting er naturligvis gængs og går ofte igen fra år til år. I 2023 tror vi dog på, at der er én bestemt ting, som du skal sætte krav til, at din inkassopartner kan levere til din virksomhed – udover inkasso.

Lad os allerede før du læser videre proklamere – ja, vi er inkassofirma, men vi forsøger at holde artiklen så objektiv som overhovedet muligt. Artiklen inkluderer derfor både inkassofirmaer og inkassoadvokater som mulige valg.

Artiklen er naturligvis præget af, at vi her i starten af 2023 oplever en økonomi, som ser mere dyster ud, end den gjorde i 2022; stigende renter, høj inflation, stigende arbejdsløs, flere dårlige betalere og flere konkurser.

1. Inkasso i samspil med kreditvurdering

2023 tegner til at blive et hårdt år for mange private familier og virksomheder. For 2023 bliver et år hvor samfundsøkonomien ikke kommer til at buldrer derudaf i samme hastighed som de foregående par år.

Det vil alt andet lige også betyde, at flere privatpersoner og virksomheder vil få svære ved at betale deres regninger, hvilket kan ende i konkurser. Hos Collectia er vi overbeviste om, at du derfor har behov for et større fokus på dine kommende og nuværende kunders økonomiske situation.

En løsning på dette kunne være anskaffelsen af et kreditvurderings-system, der giver dig mulighed for at afvise potentielle dårlige betalere og konkursryttere. Samtidig bør du indskærpe/stramme din kreditpolitik overfor dine eksisterende kunder, hvis behovet måtte være der.

2. Nem online adgang til dine sager

Det er vigtigere end nogensinde før at have fyldestgørende indblik og overblik over sine sager samt specificerede sagsforløb. Det løses ofte bedst med en onlineadgang til dine inkassosager – hvor du kan oprette, følge og afslutte dine sager. For i hårde tider, er det ekstra vigtigt, at du ved, at der er fremdrift i dine sager – og at de bliver behandlet som lovet.

Hvis dit inkassofirma eller inkassoadvokat ikke er i stand til at tilbyde denne service, bør du stille krav til rapportering af dine sager. Det er dog ikke en optimal løsning, da du ikke har frisk og opdateret data ved hånden.

3. Prisen på inkasso

Prisen for inkassoservice er ofte fra nul kroner til et par tusinde kroner. Derfor kan det være svært og uoverskueligt for de fleste at få et indblik i, hvad man egentlig får for pengene. Ofte er det sådan, at jo billigere en sag er – jo flere af de pålagte omkostninger går til inkassofirmaet / inkassoadvokaten.

Du bør nøje undersøge, hvad den bedste løsning for dig er; no cure no pay, et årligt abonnement eller en løsning hvor du betaler for oprettelse per sag. Der er ingen rigtige eller forkerte løsninger, når det kommer til prisen. Pris og kvalitet hænger ofte sammen. Dette gælder også for inkassoservice.

4. Det tilbagevendende spørgsmål; Inkassoadvokat eller inkassofirma

Det er et af de spørgsmål, som vi nok får oftest. Skal man vælge inkassofirmaet, eller skal man i stedet gå med en inkassoadvokat?

Lad os være helt ærlige; der er fordele og ulemper ved begge konstellationer. Valget af inkassoleverandør kan være rigtigt for dig, men forkert for din nabo. 

Vi har tidligere lavet en guide om emnet:

5. Referencer overgår omdømme … (også) i inkassobranchen

De fleste virksomheder og privatpersoner tyer til Google, når man skal finde ud af, om en virksomhed er troværdig at samarbejde med. Der findes desuden mange forskellige tjenester og muligheder for at få baggrundsviden om en virksomhed.

Det kan dog være en svær disciplin i inkassobranchen; og det er da også de færreste inkassofirmaer og advokater, der har særligt pæne anmeldelser, når der foretages en simpel Google-søgning. Dette skyldes (ofte), at disse anmeldelser består af anmeldelser fra debitorer, der skylder penge. Det er altså ikke kunden (kreditor), som laver anmeldelser på Google. Men det er naturligvis helt fair, at de ytrer deres mening. Fokus hos alle virksomheder, der yder inkasso, bør ligge på behandlingen af debitorer, som skal være både fair og respektfuld. En fair og respektfuld inddrivelse øger desuden chancen for at få kundens penge hjem.

Vi synes, at du bør undersøge, om din kommende advokat eller inkassofirma har referencer og kundeudtagelser, som du kan læse. Disse kan give et værdifuld indblik i, hvordan der er at være kunde og hvilken værdi man kan forvente at få ud af samarbejdet.

Få samlet din inkasso og kreditvurdering hos Collectia

Hos Collectia har vi beskæftiget os med debitorstyring, inkasso og kreditvurdering (af privatpersoner og virksomheder) i mere end 150 år.

Vi hjælper hver eneste dag små og store virksomheder samt større koncerner med deres rykkerskrivelser, inkassoservice, kreditvurdering, KYC, monitorering og meget mere. Vi vil naturligvis også rigtig gerne hjælpe dig – uanset om du har 1 eller 10.000 sager årligt. For hos Collectia får du mere end 150 års erfaring og Danmarks måske smarteste, nemmeste og hurtigste onlineværktøj til at komme i gang med alt fra inkasso til kreditvurderinger af dine kunder.

Ta’ kontakt til os allerede i dag for en uforpligtende snak omkring dine muligheder med inkasso og gældsinddrivelse i 2023.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg