Skip to main content
Hvornår kan inkasso ikke betale sig - Collectia
Sebastian S. •
14/06/2022

Hvornår kan inkasso ikke betale sig?

​Spørgsmålet “kan inkasso overhovedet betale sig”, er blandt de spørgsmål, vi rigtig ofte hører fra nye klienter, der ikke har benyttet et inkassofirma før.

For ærligt, hvem har ikke hørt en historie, hvor et inkassofirma eller en inkassoadvokat, der ikke er lykkedes af få indkasseret et krav fra en skyldner?

Men når det er sagt – så kan inkasso heldigvis betale sig for langt hovedparten af erhvervsdrivende i Danmark, som har et eller flere udestående.

Det er vigtigt at huske, at ingen sager er identiske. Visse sager kan se håbløse ud på forhånd – debitor kan være forgældet men har viljen til at betale – mens andre debitorer hverken har viljen eller evnen. I sidstævnte tilfælde kan der være lang vej hjem for at få løst en inkassosag.

I denne artikel sætter vi fokus på de situationer, hvor inkasso ikke kan betale sig; og hvor du som kreditor har dårlige eller få chancer for at få dine penge hjem. 

Artiklen sætter også fokus på de områder, hvor du som kreditor kan forbedre dine chancer markant for at få løst dine inkassosager – og dermed gøre inkasso mere succesfuldt for dig selv, dit inkassofirma og din kunde.

1. Kunden bor i udlandet

Sager i udlandet et langt fra umulige at løse; men er ofte dyrere og langt mere langsommelige at løse end traditionelle danske sager på tilsvarende beløb og omfang.

Men lad os være ærlige; succesraten er ofte mindre i udlandet og jo længere væk fra Danmark, vi bevæger os, jo sværere bliver det.

Tag en dialog med dit inkassofirma om inkasso i udlandet og chancerne for netop din sag – mange inkassofirmaer har dygtige lokale samarbejdspartnere, der måske har speciale i netop en type sag som din.

2. Du har dårlige, få eller ingen oplysninger på kunden

Desværre oplever vi rigtig ofte, at vores klient har dårlige, få eller slet ingen oplysninger på deres kunde. Er dette tilfældet kan det være svært, ja endog umuligt at løse en sag. Har du eksempelvis kun fulde navn men mangler adresse, CPR eller telefonnummer og navnet samtidig generisk – er din chance for at få dine penge hjem meget få.

Vi anbefaler, at du alligevel tager en dialog med dit inkassofirma eller advokat – de har ofte en række gode værktøjer til at finde folk. De har ofte adgang til forskellige personregistre, som gør det muligt at finde yderligere informationer om din kunde.

3. Kundens økonomiske situation er dårlig, gør det ikke umuligt, men blot en langsommelig proces

Mange skyldnere har en dårlig økonomi; hvilket kan være resultatet af rigtig mange ting; dårlige eller forkerte prioriteter, kriminalitet, sygdom, arbejdsløshed eller lignende.

Har din kunde en dårlig økonomi er din chance ofte dårlig for at få pengene hurtigt hjem – men chancen for at få kravet indfriet over tid er ofte gode.

Vidst du, at Collectia har udviklet vores eget kreditvurderings værktøj, Qatchr? Med Qatchr får du nem, hurtig og billig kreditvurdering af dine kunder. På denne måde er du bedre klædt på til at styre uden om de kunder, som har en dårlig økonomi.

4. Jo ældre sagen er – jo mindre bliver dine chancer

Juraen er klar; efter tre år forælder dit krav på almindelige fakturakrav – altså krav hvor du har sendt en kunde en faktura for udført arbejde eller leverede ydelser.

I princippet kan du som kreditor dermed køre inkasso helt frem til sagens forældes. Virkeligheden og alt erfaring viser dog, at jo ældre en sag bliver – jo mindre bliver din chance for at få betaling. Endda markant.

Årsagen kan være mange; kundens økonomiske situation er måske forværret, kunden har evt. glemt kravet eller kunden kan være død eller konkurs i mellemtiden.

Sørg derfor for at sende dine sager til inkasso hos et inkassofirma eller inkassoadvokat i god tid – inden forældelsen. Det forbedrer dine chancer markant for et succesfuldt resultat.

5. Det rigtige inkassofirma – eller inkassoadvokat gør en forskel

Ligesom med så meget andet, er det inkassofirma eller den inkassoadvokat, som du vælger til at løse din sag, afgørende for en succesfuld inkassoproces.

Succes kan måles på mange ting, men det ultimative mål er naturligvis, at din inkassopartner får løst din sag. Men hvor vigtigt er det eksempelvis for dig, at du løbende kan følge udviklingen i din sag? At dine omkostninger er lave? Din inkassoleverandør har mange års erfaring i at løse inkassosager?

Collectia har mere end 150 års erfaring med inkasso

Hos Collectia har vi mere end 150 års professionel erfaring med inkasso og kombineret med brugen af de seneste nye teknologier, gør det Collectia til en af Nordens førende inkassofirmaer, når det kommer til professionel inddrivelse af inkassosager.

Hos Collectia får du nem, hurtig og billig adgang til inkasso; hvor du blot uploader dine ubetalte fakturaer på vores onlineplatform. Vi klarer resten for dig.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg