Skip to main content
Påkravsskrivelse Skabelon

Påkravsskrivelse Skabelon

Påkravsskrivelse – hvad er det?

En påkravsskrivelse er en skrivelse en kreditor (eller dennes inkassofirma eller inkassoadvokat) sender til sin debitor, for at indkassere en eller flere ubetalte krav, som debitor har misligholdt.

Typisk sendes en påkravsskrivelse på vegne af en eller flere fakturaer, der ikke er betalt.

Formålet med en påkravsskrivelse er at give debitor en frist på minimum 10 dage til at betale sin misligholdte gæld. Vælger debitor ikke at betale sin gæld på baggrund af henvendelsen med påkravsskrivelsen, giver det kreditor, kreditors inkassofirma eller kreditors inkassoadvokat mulighed for at opstarte en inkassoproces.

En inkassoproces må med andre ord ikke påbegyndes, før en påkravsskrivelse er fremsendt til kreditor og betalingsfristen på 10 dage er overskredet.

I daglig tale kaldes en påkravsskrivelse også for et inkassovarsel, et inkassobrev, en §10 skrivelse eller et påkrav.

Hvorfor gøre brug af en skabelon til en påkravsskrivelse?

Der er ingen juridiske formaliserede krav til, hvordan en påkravsskrivelse skal se ud, være designet eller sat op.

Men der er alligevel et par væsentlige ting, du bør være opmærksom på jf. inkassolovens §10. For det første skal kreditor synligt kunne identificere dit krav og debitor skal have en frist på minimum 10 dage til at betale kravet.

Vi har her hos Collectia mere end 150 års erfaring med inkasso og har dermed naturligvis stor erfaring i at håndtere påkravsskrivelser.

Download en gratis skabelon til påkravsskrivelser her:


Gratis materiale

Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg