Skip to main content
Rykkerservice

Rykkerservice

Rykkerservice er en tjeneste flere inkassofirmaer, bogholdere, revisorere og administrationsvirksomheder tilbyder overfor deres kunder, typisk erhvervsdrivende. Rykkerservice indeholder typisk alt fra udsendelse af rykkere til debitoropfølgning.

Hvad er rykkerservice?

Der findes ingen juridisk definition af, hvad rykkerservice skal og bør inkluderer. Det er grundlæggende op til den enkelte udbyder af produktet at definere, hvad produktet indeholder.

En typisk rykkerservice kan indeholde; fakturering, opfølgning, udsendelse af rykkerskrivelser, pålæggelse af korrekte renter, gebyrer og rykkergebyrer m.m.

Hvad er fordelene ved rykkerservice?

Der er rigtig mange fordele ved at gøre brug af rykkerservice, uanset om du gør brug af det hos din lokale bogholder, din advokat eller dit inkassofirma.

Den overvejende fordel er naturligvis, at du som indehaver ikke selv skal have fokus på debitorerne eller dine dårlige betalere når fakturaen er sendt – det klarer rykkerservice typisk for dig. Du skal med andre ord, hverken bekymre dig om pålæggelse af korrekte rykkergebyrer, pålæggelse af korrekte renter eller bruge tid på at sætte dig ind i de korrekte betalingsfrister og deadlines.

Rykkerservice hos inkassofirma

Flere inkassofirmaer og advokater med speciale i inkasso tilbyder rykkerservice, og her er vi hos Collectia ingen undtagelse.

Hvorfor er det så en god ide, at et inkassofirma tilbyder rykkerservice, de har jo typisk kun erfaring med inkasso? Det er et spørgsmål vi ofte får, og vi forstår godt logikken bag spørgsmålet.

Men sagen er den, at rykkerservice giver rigtig god mening hos et inkassofirma; der jo netop har speciale i overvåge og kontrollere, at debitor overholder sine betalingsfrister. Et inkassofirma har stor indsigt i, hvilke rykkergebyrer, renter og andre gebyrer, som en debitor må og kan pålægges – og hvornår.

Derudover er der et helt naturligt skridt mellem udsendelse af rykkere og inkasso, hvis din kunder ikke betaler de udsendte rykkere. Dermed kan dit inkassofirma håndtere hele rejsen; fra udsendelse af rykkere til og med inkasso inkl. de processer, der er tilknyttet hertil.

Vil du hellere rykke selv?

Hvis du selv vil stå for rykkerservice og udsendelse af rykkerskrivelser til dine kunde, er du velkommen til at hente vores rykkerskabeloner. Den indeholder alle datapunkter, som er lovpligtige at inkludere.

Rykker-skabeloner-Collectia-AS

Gratis materiale

Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg