Skip to main content

Inkassobureau

Collectia er Danmarks førende inkassobureau, når det kommer til professionel, hurtig og effektiv inddrivelse af dine ubetalte fakturaer. Collectia som inkassobureau blev stiftet tilbage i 1998 under navnet Transcom CMS A/S og har lige siden hjulpet nogle af Nordens største, og mindste, virksomheder med deres ubetalte fakturaer.

Som inkassobureau hjælper vi her hos Collectia hver eneste dag store og små virksomheder med deres ubetalte fakturaer – uanset størrelse af dine krav.

I Danmark er der i dag godt 140 registrerede inkassobureauer, der må hjælpe dig med dine ubetalte fakturaer. Autorisation foregår hos politiet. Collectia er en af dem.

Hvad kan et inkassobureau gøre for dig?

Er du selvstændig, bogholder eller øvrig person, der har daglig arbejde med virksomhedens økonomi og bogføring, har du fra tid til anden uden tvivl oplevet besvær med, og manglende betaling fra, dårlige betalere. Årsagen til den manglende betaling kan være utallige. Men et inkassobureau vil kunne overtage besværet og kommunikationen med debitor. For det meste vil de hjælpe dig med at få dine penge hjem, uanset hvad årsagen til den manglende betaling fra debitors side måtte være.

Ofte er der ingen krav om hvilke tiltag, du selv skal have foretaget forud for, at du sender din sag til inkasso. Hos mange virksomheder kan du blot sende den ubetalte faktura til dem – herefter opstartes processen.

De 140 autoriserede inkassobureauer, håndterer i sagens natur ikke alle inkasso på samme måde, og hvert selskab har hver deres forskellige måder at håndtere kunder og debitorer på. Nogle inkassobureauer har specialiseret sig i udelukkende at betjene store kunder, mens andre også hjælper små kunder. De fleste inkassobureauer håndterer dog inkasso gennem henvendelser til debitor via brev, e-Boks, mail, telefon og eventuelt fysisk fremmøde – hvor der eksempelvis udsendes rykkerskrivelser, inkassovarsler og meget meget mere – i kampen for at få dine penge hjem.

Fælles for de fleste inkassobureauer er, at kommunikationen til dine debitorer overtages helt – så du kan fokusere på din kerneforretning, og ikke skal bruge tid på at rykke dårlige betalere for deres manglende betaling.

 Hurtig og effektiv inddrivelse

 Minimering af omkostninger

 Undgå at krav forælder

 Professionel håndtering af dine kunder

 Færre bekymringer

Hvad kan Collectia hjælpe dig med?

I Danmark er der 140 autoriserede inkassobureauer, der kan og må hjælpe dig med dine dårlige betalere, men alle danske advokater har ikke behov for en forudgående autorisation for at må hjælpe dig.

Der findes rigtig mange dygtige inkassoadvokater i Danmark, og de kan og må i princippet hjælpe med præcis det samme, som inkassobureauerne må.

Du skal blot være opmærksom på, at der er de færreste advokater, der typisk beskæftiger sig med inkasso fuld tid. Dette kan have sine ulemper. Advokaten kan typisk bedre hjælpe dig i forhold til private inkassosager. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle advokater, der beskæftiger sig med inkasso, og dem der gør, benævner sig ofte som inkassoadvokater.

Priser for vores inkassoløsninger

Vi har en løsning til ethvert behov og stiller hverken krav til fakturastørrelse eller antal af sager.

Er du i tvivl, så giv os endelig et kald. Vi sidder klar til at hjælpe dig i gang.

 • One
395,- per sag

 • Betal pr. sag

 • 395 kr. for oprettelsesgebyr

 • Pris pr. md. | 0 kr.

 • 10% afregnes ved betaling

 • Plus
 • Flest vælger

2.995,- faktureres årligt


 • Antal sager | Ubegrænset

 • Oprettelse af sag | 0 kr.

 • Årligt abonnement

 • 0% afregnes ved betaling

 • Pro

3.995,- faktureres årligt


 • Antal sager | Ubegrænset

 • Oprettelse af sag | 0 kr.

 • Årligt abonnement

 • 0% afregnes ved inddrivelse

Forskellen på en advokat og et inkassobureau?

Modsat de fleste andre inkassobureauer i Danmark hjælper vi hjælpe alle typer af virksomheder, uanset størrelse, antal sager og størrelsen på dem.

Vi hjælper nogle af landets største virksomheder og koncerner – til grønthandleren nede på hjørnet. Årligt håndterer vi mere end 500.000 inkassosager, typisk en faktura eller lignende pengekrav, der helt eller delvist ikke er betalt.

Collectia kan hjælpe dig med alt omkring manglende betaling – lige fra udsendelse af rykkerskrivelser, inkassovarsler samt at tage den eventuelle videre dialog på brev eller møde på vegne af dig i fogedretten, hvis det måtte blive nødvendigt.

Hvad koster det hos et inkassobureau?

Prisen for inkasso hos et inkassobureau er lige så forskellige, som der er forskellige selskaber på markedet. Over den senere tid er der dog flere og flere inkassobureauer, der arbejder ud fra en “no cure, no pay” baseret tilgang – og her er vi hos Collectia ingen undtagelse.

Med en No Cure No Pay løsning hos os betaler du ingenting, hvis vi ikke løser din sag – løser vi din sag tager vi en procentdel. Vi har dog også andre løsninger, produkter og abonnementer, der kan gøre det endnu billigere end det.

Hos Collectia får du altid Danmarks billigste inkasso – og mulighed for gratis inkasso, såfremt vi ikke løser din sag.

Hvad skal jeg selv gøre, før jeg sender sagen til jer?

Det er et spørgsmål vi ofte får, men faktisk behøves du slet ikke foretage dig andet, end blot at konstatere at en eller flere fakturaer er misligholdt. Her hos Collectia er vi nemlig et full-service inkassobureau. Det betyder, at vi håndterer hele inddrivelsesprocessen for dig; lige fra den første rykkerskrivelse til vi eventuelt står i fogedretten. Vi klarer al kommunikation, rykkerservice, opkald, pålægning af relevante omkostninger og gebyrer til debitor – uden du behøver at foretage dig noget som helst. Vi skal som oftest blot bruge den ubetalte faktura, og så er du i gang. Det er ofte ikke nødvendigt, at du selv sender hverken inkassobrev eller inkassovarsel forud for at oprette sagen til os, det klarer vi for dig.

Sådan mener vi nemlig at et moderne inkassobureau bør arbejde.

Inkassobureau, inkassofirma, inkassovirksomhed?

Når emnet falder på inkasso er der rigtig mange ord for det samme – eksempelvis er et inkassobrev det samme som et inkassovarsel, og en rykker er det samme som en rykkerskrivelse.

Det samme gør sig gældende for et inkassobureau, der ofte også benævnes som et inkassofirma eller en inkassovirksomhed.

Sådan vælger du inkassopartner i 2023