Skip to main content
Produkt Kreditvurdering Collectia Inkassofirma Qatchr Kreditvurderingsplatform
Sebastian S. •
21/10/2021

Undgå inkasso – minimér antallet af inkassosager via præcis kreditvurdering

Inkasso er for de fleste virksomheder en uundværdlig proces for at opretholde i sund likviditet. Men det er samtidig en situation, som de fleste af vores klienter og deres kunder gerne vil være foruden. Inkasso er ofte et resultat af en række ubetalte fakturaer, som en kunde vælger ikke at betale, eller ikke har mulighed for at betale nu og her. I kreditforholdet påvirer det både kreditors og debitors likviditet / økonomi.

Selvom inkasso løser de fleste gældsforhold, hvor kunden har en udestående faktura – så tager inkasso unægteligt tid og ressourcer. Dette gælder uanset, om du håndterer det selv via såkaldt egeninkasso, eller lader et professionelt inkassofirma eller inkassoadvokat håndtere det for din virksomhed.

Som professionel og autoriseret inkassofirma, hjælper vi her hos Collectia hver eneste dag både store og små virksomheder med inkasso, når betalingen udebliver. Men hvad hvis du helt kunne undgå, eller minimere dårlige betalere, og dermed stå med færre inkassosager?

Læs videre og bliv klogere på, hvordan vores produkt til kreditvurdering, Qatchr, kan hjælpe dig.

Qatchr: Kreditvurdering af private og virksomheder

Qatchr er en onlinetjeneste skabt af Collectia, der skal gøre kreditvurdering og kredittjek af privatpersoner og virksomheder meget nemmere og langt billigere end eksisterende løsninger på markedet.

Qatchr er for virksomheder, der ønsker at foretage kreditvurdering af deres kunder – og dermed lave et baggrundstjek på dem, før arbejdet udføres, og dermed minimerer og måske helt undgår inkasso – og dårlige betalere.Udover at foretage et kredittjek af enkelte kunder, tilbyder Qatchr også en mulighed for løbende monitorering af dine erhvervskunder – så du får besked, hvis der sker væsentlige ændringer af dine kunder og deres økonomiske forhold.

Samtidig tilbyder Qatchr også mulighed for datavask og avanceret digital kontooprettelse med indbygget KYC og kreditvurdering, der eksempelvis gør det muligt at “datavaske” dine kunder, før de oprettes i dit eget system – dermed sikrer du dig, at de data, som kunden har givet til dig, er korrekte og verificeret.

Hvorfor ønsker et inkassofirma, at jeg får færre inkassosager?

Collectia har mere end 150 års professionel erfaring med inkasso, og er et autoriseret dansk inkassofirma. Hvorfor kæmper vi egentlig for færre inkassosager?

Det spørgsmål får vi af og til, men årsagen er simpel; Vi ønsker at gøre danskerne gældfrie. Vi ønsker et bedre økonomiske miljø i Danmark – og ønsker at hjælpe danske virksomheder mod en bedre likviditet – og nu også før en mulig konflikt/gældforhold opstår mellem debitor og kreditor. Derfor er vi en aktiv del i kreditvurdering og Qatchr.

Kan man helt undgå inkasso med kredittjek fra Qatchr?

Et grundig kredittjek og baggrundstjek af dine kunder vil uden tvivl minimere antallet af dårlige betalere, og dermed også dine inkassosager. For med en professionel kreditvurdering af dine kunder, vil du få informationer, som ofte ikke er tilgængelig andre steder. Ved kredittjek af erhvervskunder får du bl.a. indsigt i kundens kreditramme (kreditscore, anbefalet kreditmaksimum og kreditdage), betalingsanmærkninger i gældsregister, konkursanalyse, negative observationer m.m. En kreditvurdering er med andre ord et øjebliksbillede af dine kunders økonomiske situation – og andre relevante oplysninger om dem; som eksempelvis status, nøgletal og meget mere. For privatkunder inkluderer et kredittjek bl.a. tjek i gældregister, CPR-validering, indsigt i boligforhold, seneste adresseændring, information om hæftelser i køretøjer m.m.

Men helt at undgå inkasso, kan ingen professionelle kreditvurderinger garantere dig, heller ikke Qatchr – men du vil uden tvivl minimere dem kraftigt.

Hvis uheldet er ude, er inkasso stadig en hjælp

Selvom du effektivt gør brug af kreditvurdering i din virksomhed, kan du alligevel risikere, at en eller flere kunder i løbet af året ikke betaler jeres mellemværende. I det tilfælde er inkasso naturligvis fortsat en værdifuld hjælp.


Gratis materiale


Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg