Skip to main content
Inkassoskrivelse

Inkassoskrivelse

En inkassoskrivelse er den skrivelse, du som inkassofirma, advokat eller kreditor sender til en debitor omhandlende et eller flere krav, der ønskes indkrævet. I inkassoskrivelsen oplyses der om, at såfremt betalingen ikke modtages senest 10 dage fra dags dato, vil sagen overgå til inkasso.

Inkassoskrivelsen kaldes ofte også for inkassobrevinkassovarselpåkravsskrivelse eller §10 skrivelse.

Der er ingen juridisk korrekt term på begrebet, men jævnfør inkassoloven kaldes inkassoskrivelsen for “varsel om inkasso”, hvilket netop er formålet med inkassoskrivelsen. Der er med andre ord heller ingen formelle krav til, hvad du dermed kalder din inkassoskrivelse, blot indholdet er korrekt, debitor har fået sin korrekte betalingsfrist og debitor tydeligt er opmærksom på, hvad der skyldes penge for.

Hvad er en inkassoskrivelse?

En inkassoskrivelse handler grundlæggende om at informere en debitor om, at du som kreditor, advokat (inkassoadvokat) eller inkassofirma har et eller flere økonomiske mellemværender, der ønskes betalt, og såfremt dette ikke sker, gøres der opmærksom på, at sagen kan overgå til inkasso.

Der er formelt ingen krav til, hvem der sender inkassoskrivelsen. Det kan i princippet være virksomheden selv eller det kan være virksomhedens inkassofirma eller advokat. Det vigtigste er dog at det bliver gjort, og at alle formalier og krav til inkassoskrivelsen efterleves.

Det er imidlertid vigtigt at debitor tydeligt gøres opmærksom på, hvad der skyldes penge for, og at debitor minimum får en betalingsfrist på 10 dage.

Her hos Collectia anbefaler vi, at du gør brug af vores inkassoskrivelse-skabelon. På den med sikre du en god ramme for, hvad inkassoskrivelsen kan og bør indeholde. Gives debitor ikke en frist på minimum 10 dage, risikerer du at din skrivelse ikke er juridisk korrekt, og er dermed ugyldig. 

Inkassoskrivelse eksempel

Der er ingen juridiske korrekte formalier eller krav til hverken design, opsætning eller layout af en inkassoskrivelse. Der findes rigtig mange gode eksempler på en inkassoskrivelse online, som vi anbefaler, du gør brug af, såfremt du aldrig har sendt en skrivelse før.

Der er også visse ERP og regnskabsprogrammer, der har indbygget inkassoskrivelse, og dermed kan dit regnskabsprogram hjælpe dig med at udforme en korrekt version med korrekte frister, indhold og tekst.

Vi har her hos Collectia naturligvis udarbejdet et eksempel på en inkassoskrivelse, som du kan finde som skabelon. Skabelonen er gratis, og kræver ikke at du er kunde hos os.

Inkassoskrivelse skabelon

Har du brug for en skabelon til dine inkassoskrivelse, har vi lavet en, som du kvit og frit kan hente. Den overholder naturligvis alle juridiske formalier og krav. Skabelonen kræver at du udfylder de korrekte oplysninger, samt giver debitor en frist på mindst 10 dage til at betale kravet.


Gratis materiale

Tilmeld nyhedsbrev


Seneste indlæg